HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Το ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτε...

Το ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα εφαρμόζοντας το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ κάλεσε τη γειτονική χώρα να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο μέσω της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στην γείτονα Τουρκία: Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και την καλούμε, μέσω της Ελλάδας, ν’ ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον Λαό της και όπως ταιριάζει στην Δημοκρατία της.
Ταυτοχρόνως όμως στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Ιδίως δε την Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και, βεβαίως, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Που είναι ταυτοχρόνως - αφού η Ελλάδα είναι Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - σύνορα κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρόνια Πολλά για την ημέρα και το τονίζω – για μιαν ακόμη φορά – σύμβολο της φιλίας μας είναι η ειλικρινής εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς Λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.