HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Την Μ.Πέμπτη η παράδοση της Ολυμπίας Οδού - Αναλυτικό ρεπορτάζ

κόμβος Καλαβρύτων Ραντεβού την Μεγάλη Πέμπτη, 14/4/2017, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης,...

κόμβος Καλαβρύτων
Ραντεβού την Μεγάλη Πέμπτη, 14/4/2017, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, "για να γιορτάσουμε και την παράδοση της Ολυμπίας οδού. Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία στην Πάτρα με νέο δρόμο"
Μέσω Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις για τον υπό ολοκλήρωση αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού.
Συγκεκριμένα είπε πως "Ναι, θα είναι ολόκληρος ο δρόμος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εκτός από τρία ή τέσσερα σημεία, που ήταν εντοπισμένα -είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των οργάνων-, όπου είχαμε αρχαιολογικές εργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή έργα του σιδηρόδρομου που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Θα είναι και αυτά τα τρία σημεία έτοιμα μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο, όπως έχουμε δώσει το χρονοδιάγραμμα".
ο σταθμός διοδίων στον κόμβο Καλαβρύτων

Τι θα παραδοθεί και τι πάει για το Καλοκαίρι
Στα 120χλμ (εκ των οποίων έχουν ήδη παραδοθεί τα 29χλμ σχεδόν μέχρι το Ξυλόκαστρο) θα υπάρχουν κάποια λίγα σημεία με στενώσεις του αυτοκινητόδρομου που σταδιακά θα εξαλειφθούν μέχρι τον Αύγουστο.
Τέσσερα είναι τα βασικά τμήματα του δρόμου που δεν θα παραδοθούν στις 14 Απριλίου, μαζί με τα υπόλοιπα. Αυτά είναι:
➤Ο κόμβος του Ρίου λόγω της πολυπλοκότητας των μετακινήσεων που έχει, γιατί κατασκευάζεται ενώ ταυτόχρονα είναι σε κυκλοφορία, δηλαδή πρέπει να επιτρέπονται όλες οι κινήσεις. Αυτό προκαλεί μια αλληλουχία-διαδοχή εργασιών την οποία δεν μπορείς να παρακάμψεις. Αυτό θα καθυστερήσει.
➤Ένα άλλο κομμάτι είναι στο Δερβένι, εκεί θα καθυστερήσει λόγω της δυσκολίας που έχει η περιοχή και της αλληλοεμπλοκής με τον σιδηρόδρομο για καθαρά τεχνικούς λόγους. Δεν είναι έτοιμο σε όλη του την λεπτομέρεια.
➤Ένα σημείο είναι οι Καμάρες, κοντά στο Αίγιο. Εκεί  είναι μια διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και μια καθυστέρησης από μια απαλλοτρίωσε που δημιούργησαν το θέμα.
➤Επίσης κάποια αρχαιολογικά ευρήματα στο Καμάρι που έπρεπε να έχουν τελειώσει από τον Σεπτέμβριο, ακόμα δουλεύουν και μάλλον πάνε για τέλη Γενάρη. Κι εκεί ίσως υπάρξει καθυστέρηση. Συνολικά το  μήκος αυτών των καθυστερήσεων δεν θα ξεπερνά 6-7 χιλιόμετρα. Υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017.

Τα Διόδια
Με τη λειτουργία της νέας ε.ο. Κορίνθου - Πάτρας αλλάζει και ο χάρτης των διοδίων: δύο σταθμοί αλλάζουν όνομα (Κιάτου, από Ζευγολατιού και Ελαιώνα, από Νικολαίικα), δύο «μετακινήθηκαν» ελαφρά (σε Κιάτο και Ρίο). Τα διόδια θα «χρεώνουν» 0,064 ευρώ/χλμ., για όλο τον δρόμο πλην της περιμετρικής Πάτρας.
Στα 11,50 ευρώ –από 6,40 ευρώ σήμερα– θα διαμορφωθεί το κόστος των διοδίων της διαδρομής Αθήνα - Πάτρα για τα Ι.Χ. από τον Απρίλιο. Ειδικά στο υπό κατασκευή σήμερα τμήμα Κορίνθου - Πάτρας, οι οδηγοί θα καταβάλλουν 6,40 ευρώ στους τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων. Το έργο, το κόστος του οποίου έχει αγγίξει πλέον τα 2 δισ. ευρώ, βρίσκεται σήμερα στο 85%, με τους κατασκευαστές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο.
Κόμβος Καλαβρύτων
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στον κόμβο ΝΕΟ Αθηνών Πατρών (Πούντας - Καλαβρύτων) 169 χιλιόμετρο και σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία κάνοντας πολύ πιο εύκολη την διαδρομή προς και από τα Καλάβρυτα. Παράλληλα ετοιμάζεται να δοθεί και στα δυο ρεύματα και η σύνδεση Καλαβρύτων ΠΕΟ Ακράτας - Διακοπτού. Η είσοδος από Ολυμπία οδό προς Καλάβρυτα δόθηκε στην κυκλοφορία και ετοιμάζεται και ο σταθμός διοδίων του κόμβου το κόστος του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.
Δείτε το βίντεο από τον κόμβο Καλαβρύτων:

επιμέλεια:
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.