HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Συστράτευση Συλλόγων για την φορολογία του Τσίπουρου

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών με σκοπό την έγκριση κοινο...


Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών με σκοπό την έγκριση κοινού ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την επικείμενη φορολογία (ειδικός φόρος κατανάλωσης) στα παραδοσιακά μας ποτά, στο τσίπουρο και στην τσικουδιά. 
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας συγκεντρώθηκαν 35 και πλέον Πολιτιστικοί Σύλλογοι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Οβρυάς, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Μετά τα όσα εισαγωγικά ακούστηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου ανεγνώσθη το σχετικό ψήφισμα και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. 
Το ψήφισμα ενεκρίθη από το σύνολο των εκπροσώπων των παρισταμένων Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι με την απόφασή τους αυτή αντετίθετο στις παράλογες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τα εθνικά μας προϊόντα τσίπουρο και τσικουδιά. Απαιτήσεις που πλήττουν καίρια τους μικρούς (διήμερους) οικιακούς παραγωγούς τσίπουρου και τους μικρούς επαγγελματίες. Διατάξεις που ζημιώνουν την τοπική κοινωνία οικονομικά αλλά και τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας. 
Οι Σύλλογοι ζητούν το όλο θέμα να απασχολήσει άμεσα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια των περιοχών που παράγουν τσίπουρο και τσικουδιά και να σταθούν ενάντια στις απαιτήσεις της Ε.Ε. αλλά και αλληλέγγυοι στους απειλούμενους παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα δε να απασχολήσουν επίσης τις αντίστοιχες περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών της χώρας μας, καθώς και τα κατά τόπους εμπορικά Επιμελητήρια για να αποτραπεί η επερχόμενη φορολογική λαίλαπα με καταστροφικά αποτελέσματα γι’ αυτόν τον τομέα. 
Τέλος στη σημαντική συνάντηση των πολιτιστικών Συλλόγων απεφασίσθη να προσκληθούν στις 16 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σταροχωρίου όσοι αποστάζουν τσίπουρο, είτε διαθέτουν, είτε δεν διαθέτουν αποστακτική μονάδα, για ενημέρωσή τους και συστράτευσή τους.   




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.