Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τα αποτελέσματα του 40ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας

Ο κλασικός αγώνας διοργανώθηκε για 40η φορά με την συμπαράσταση του κύριου χορηγού μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε  και των άλλων χορηγών 3Ε - IDEA...

Ο κλασικός αγώνας διοργανώθηκε για 40η φορά με την συμπαράσταση του κύριου χορηγού μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε  και των άλλων χορηγών 3Ε - IDEAL - MPAKALAROS GROUP και PROFI AL Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ. Ολοκληρώθηκε  δε με επιτυχία, με πάρα πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) την 25η Μαρτίου 2017, σε αντίθεση με αυτές που επικρατούσαν τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η συμμετοχή τελικά ήταν πολύ μεγάλη αφού οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν βοήθησαν στην προσέλευση των αθλητών και αθλητριών στην εκκίνηση . Οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΑΣΤΕΡΣ) έφτασαν τελικά τους 332 αθλητές από τις αρχικές 361 δηλώσεις. Τερμάτισαν συνολικά από όλες τις κατηγορίες 297 αθλητές και αθλήτριες.
Στο αγωνιστικό διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, διεκδίκησε την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» ο οποίος ήταν και κριτήριο για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων.
ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ : 24-03-2017
Ο Γύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» Άραξος (Τείχος Δυμαίων) – Λάπα αποστάσεως 11 ΚΜ στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων. Στην οργάνωση του αγώνα βοήθησε πολύ ο Γ.Σ. ΔΥΜΗΣ που ουσιαστικά ήταν και συνδιοργανωτής των αγώνων. Οι αθλητές κάτω από καλές καιρικές συνθήκες , με μόνο λίγο αέρα ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν μία καταπληκτική διαδρομή, 11 ΚΜ στο υπέροχο δάσος της Στροφιλίας. Στον Αγώνα παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΤΑΔ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Άκης Μπαχράς ο οποίος έκανε και την απονομή στην κατηγορία των Εφήβων.
Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με χρόνο 0:13:45 από τον Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ με δεύτερο τον ΣΟΥΛΙΟ ΖΗΣΗ του ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και τρίτο τον ΑΧΤΥΠΗ ΑΝΤΩΝΗ από τον Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.
Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝ. από U.S NANTES με χρόνο 0:14:07 με δεύτερο τον ΜΠΙΤΣΑΚΗ ΝΙΚΟ από τον Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ και τρίτο τον ΧΡΙΣΤΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ από ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ Γ.Σ.
Στην κατηγορία των Γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η ΤΣΑΒΑΡΗ ΕΛΕΝΗ από ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ρόδου με χρόνο 15:06:00 με δεύτερη την ΖΩΓΛΗ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ από ΚΡΟΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και Τρίτη την ΜΟΣΧΟΒΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ από Α.Ε.Κ. ΑΘΗΝΩΝ.
Η αφετηρία της διαδρομής είχε στόχο να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφιλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας, προστατευμένη περιοχή από τη σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια για μια φορά ακόμη του Ο.Τ.Α.Δ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , του Αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας, ιδιαίτερα του Διοικητή ο οποίος ήταν παρών καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων και των εργαζομένων στον Αρχαιολογικό χώρο.

40ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (ΗΡΩΩΝ) : 25-3-2017
Στις 25-3-20167 το παλαιό λιμάνι (Μόλος Αγ. Νικολάου) γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 68 ετών. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, στην εκκίνηση παρουσιάστηκαν 332 αθλητές και αθλήτριες. Οι αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν υπέροχες καιρικές συνθήκες. Έγιναν δύο εκκινήσεις την 09.15 για την κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ για να διανύσουν περίπου 80ΚΜ και την 09.30 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ για να διανύσουν περίπου 100ΚΜ. Και στους δύο αγώνες έγινε Προεκκίνηση και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους ΜΑΣΤΕΡΣ στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών – Πύργου.
Στην κατηγορία των Ανδρών επικράτησε ο ΝΕΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΔ αθλητής από τον Α.Ο. ΑΙΟΛΟ. Στην κατηγορία των Εφήβων ο ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ της U.S NANTES , στην κατηγορία Γυναικών Η ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Στους Μάστερ Α΄ Ο ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ στους Μάστερ Β΄ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ από τον ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, στην Μάστερ Γ΄ Ο ΓΚΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ και στην Μάστερ Δ΄ Ο ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο προσφορά του χορηγού μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Οι απονομές έγιναν την προγραμματισμένη ώρα στο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΟΥΡΑ, από την Π.Δ.Ε του Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΥ, του Προέδρου της Ε.Ο.Π. ΠΡΙΣΤΟΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ τoυ Αντιδημάρχoυ ΧΟΥΛΙΑΡΑ Δ. του Βοηθού Δημάρχου ΜΑΓΚΑΦΑ Ν.. και του Προέδρου της ΠΕΠΑ ΚΑΛΑΠΟΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΤΟΡΤΟΥΚΚΤΣΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ.
Ο Π.Ο.Πατρών τίμησε τον Δήμο Καλαβρύτων για την συμπαράσταση του επί 40 χρόνια στην προσπάθεια μας για την συνέχιση του ιστορικού αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ».Επίσης βράβευσε τον Αλυτάρχη των Αγώνων ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ για την παρουσία του σε όλους σχεδόν τους αγώνες είτε ως αθλητής είτε ως Έφορος κριτών μοτοσυκλετών είτε ως Αλυτάρχης.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΑ για τα σαράντα χρόνια του Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» απένειμε αναμνηστικό στον Γ, Γραμματέα του Π.Ο.Πατρών, για τα 40 χρόνια αγώνα ΘΥΣΙΑΣ".
Τα Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πατρέων το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων, καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL, FANTA., ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ. Επίσης την Π.Ε.Π.Α και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Καλαπόδη Γιώργο για την άψογη συνεργασία.
Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία που εφέτος ιδιαίτερα στην περιοχή της Στροφιλιάς η κάλυψη υπήρξε άψογη.Ακόμα στους δύο μοτοσυκλετιστές που μας συνόδευσαν σε όλη την διαδρομή. Επίσης τον Αλυτάρχη την αγωνόδικο και οργανωτική επιτροπή , τους Μοτοσυκλετιστές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και τέλος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που συμμετείχε με 5 διασώστες και δύο οχήματα.
Το μόνο δυσάρεστο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του αθλητή ΚΕΛΕΠΕΡΑ ΔΑΝΙΗΛ ο οποίος πριν το ΜΑΝΕΣΙ λόγω αυξημένης ταχύτητας ξέφυγε του οδοστρώματος και υπέστει αρκετές κακώσεις. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Επίσης όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την καλή συνεργασία που είχαμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.