HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την 25η Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε, ότι και φέτος στις 18 Μαρτίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00-13.45 η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε, ότι και φέτος στις 18 Μαρτίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00-13.45 η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργανώνει Πανηγυρικό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα.
Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη. Κατά τον εορτασμό θα εξαρθεί γενικά μεν το πνεύμα της Εθνεγερσίας για την ανάκτηση της Ελευθερίας του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό, ειδικότερα δε η συμβολή των Πρωτεργατών στον Ιερό αυτό Αγώνα.
Η εκδήλωση στην Ιστορική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων θα ξεκινήσει μετά την είσοδο της Ιστορικής Σημαίας του Αγώνα.
Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιντιάνα των ΗΠΑ κ Γεώργιο Σακελλαριάδη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθούν τα Βραβεία του 5ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση», με φετινό θέμα «Οι γυναίκες στον Αγώνα».
Μετά το πέρας της Αναπαραστάσεως εν πομπή ακολουθώντας την Μπάντα του Δήμου Αθηναίων, θα μεταβούμε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και θα γίνει τιμητική κατάθεση στεφάνων.
Στην εορτή έχουν κληθεί να παραστούν ή να εκπροσωπηθούν, οι Θεσμικοί Πολιτειακοί και Πολιτικοί Παράγοντες, η Κυβέρνηση, οι Στρατιωτικές και Διοικητικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι των Γραμμάτων και της και άλλοι επίσημοι και οι Καλαβρυτινοί που διαμένουν στην Περιφέρεια της τέως Διοικήσεως Πρωτεύουσας.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην εκδήλωση και να τιμήσετε με την παρουσία σας την σημαντική αυτή επέτειο. Η παρουσία σας θα αποδώσει την πρέπουσα τιμή και συνολικά την λαμπρότητα στην εκδήλωση που γίνεται για την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του λαού μας.
Επίσης σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην κατάθεση Στεφάνων, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αποδίδοντας τα οφειλόμενα στη Μνήμη των Αγωνιστών του 1821.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
Ο ΠΡOΕΔΡΟΣ Δημήτριος Βαρβιτσιώτης 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αρετή Πράγια


ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 ώρα 11.00 π.μ.
Αίθουσα Εθνικού Ιστορικού Μουσείου,
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
10.35 - 10.50 Γενική προσέλευση
10.50 - 11.00 Προσέλευση Επισήμων, έναρξη Εορτασμού με αναγγελία της Κοσμήτορος της Π.Ε. κ. Χρονοπούλου.
11.05 Η Ιστορική Σημαία του Αγώνα εισέρχεται στο χώρο της Παλαιάς Βουλής.
11.10 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη και παρουσίαση του επίσημου Ομιλητή.
11.20 Πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Γεώργιο Σακελλαριάδη, Ομ. Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Ιντιάνα ΗΠΑ, με θέμα : «Η διαχρονικότητα του Αγώνα του 1821 και τα μηνύματα του»
11.35 Παρουσιάσεις από διακεκριμένους Καλαβρυτινούς νέους με γενικό τίτλο : «Η σημερινή ματιά των νέων στα μηνύματα του 1821»
11.55 Απονομή βράβευσης στους πρωτεργάτες της «Αναπαράστασης Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821» σε αναγνώριση της συμβολής τους για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης.
12.15 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 5ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα Παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση» με φετινό θέμα «Οι Γυναίκες στον Αγώνα του 1821» από την υπεύθυνη διεξαγωγής κ. Μπαλασοπούλου, Αντιπρόεδρο της Π.Ε. και Βράβευση των νικητών κάθε κατηγορίας.
13.05 - 13.45 Μετάβαση σε πομπή με τη Σημαία του Αγώνα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και Κατάθεση Στεφάνων Τιμής από τον Πρόεδρο της Π.Ε. και τους Επισήμους.
13.45 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων
13.50 Τέλος του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2017 για την Εθνική Επέτειο του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.