Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η έναρξη της Εθνεγερσίας στην Αγ.Λαύρα - Η Πολιτική σύσταση του '21 στην Καλαμάτα

Και με την σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρταίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η οργανωμένη έναρξη της Εθνεγερσίας έγινε στην Αγία Λαύρα.  &q...

Και με την σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρταίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η οργανωμένη έναρξη της Εθνεγερσίας έγινε στην Αγία Λαύρα. 
"Την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα οι επαναστατημένοι Έλληνες αποφασισμένοι και ενωμένοι, στο πλαίσιο της «Μεσσηνιακής Συγκλήτου», συνέβαλαν καθοριστικώς στην οργανωμένη έναρξη της Εθνεγερσίας στην Αγία Λαύρα. Αυτή η ενότητα πρέπει να μας εμπνέει στο διηνεκές, ιδίως δε κατά την σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο και τον Λαό μας. Ενωμένοι λοιπόν και αποφασισμένοι οφείλουμε να επιτύχουμε τους μεγάλους εθνικούς μας στόχους και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:
"Κατά την Επέτειο αυτή όμως έχω χρέος να επισημάνω τούτο: Την 23η Μαρτίου 1821 η Μεσσηνιακή Σύγκλητος» απηύθυνε έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα. Αυτός ο προσανατολισμός μας διακρίνει πάντα και μας δίνει το δικαίωμα να διακηρύσσουμε, “urbi et orbi”, τα εξής:
Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί κατά τον προορισμό της".

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Είδαμε σε αναρτήσεις προηγουμένων ημερών και ετών (ήδη από το 2011) του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS πως οι ορκωμοσίες και οι μάχες ξεκίνησαν ήδη από το Φεβ. του 1821 και πως πολλές πόλεις ήταν ήδη ελεύθερες πριν την 25η Μαρτίου (ορκωμοσίες: 17 Μαρτίου 1821, του αγ. Αλεξίου σε Βουκουρέστι, αγ. Λαύρα, Αρεόπολη  - Ελεύθερες πόλεις: Καλάβρυτα 21 Μαρτίου, Αίγιο 22, Καλαμάτα 23 κ.λ.π).
Έγινε όμως  κάτι στις 25-26 Μαρτίου 1821 ή τίποτα όπως μας "φωτίζουν" οψίμως οι της νεωτερικότητας αναστοχαστές που έχουν κατακλύσει τις πανεπιστημιακές έδρες και τα ΜΜΕ, παραπέμποντας ο ένας στον άλλο  βιβλιογραφικά και "ευλογώντας τα γένια τους", χωρίς δημόσιο αντίλογο, μιάς και αποκλείουν τους μη "αρεστούς"; Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός επιβεβαίωσε τα παραπάνω, που είχαμε προβάλει και προβάλουμε  επί σειρά ετών, μέσα από τις πρωτότυπες πηγές και τους εγκυρότατους ερευνητές (Δ. Σταθακόπουλος, Αθ. Τζώρτζης κ.λ.π), αφετέρου δήλωσε το τι έγινε την 25η Μαρτίου 1821.
Στις 25 Μαρτίου 1821 και μετά τη δοξολογία του Ευαγγελισμού, υλοποιήθηκε το διπλωματικό/πολιτικό σκέλος της επανάστασης του 1821, έγινε δηλαδή η Πολιτική εκδήλωση της επανάστασης , η self determination /αυτοδιάθεση :
Πλέον συγκεκριμένα, στις 25 Μαρτίου του 1821 συγκροτήθηκε στην Καλαμάτα η  Μεσσηνιακή Γερουσία  από τοπικούς προκρίτους και υπό τον Πέτρο Μαυρομιχάλη, η ονομαζόμενη αργότερα ως «Γερουσία των Καλτετζών», ή «Πελοποννησιακή Γερουσία» η οποία άσκησε τα καθήκοντά της μέχρι την πτώση της Τριπολιτσάς ( Σεπτέμβριο 1821). Αποτέλεσε και την πρώτη Πολιτειακή διοίκηση των Ελλήνων.
Παράλληλα, στις 25 και 26 Μαρτίου 1821, στην Πάτρα, ιδρύθηκε το Αχαϊκόν Διευθυντήριον από πρόκριτους και ιερωμένους της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, το οποίο επέδωσε στους προξένους των ξένων δυνάμεων δήλωση / declaration των επαναστατημένων Ελλήνων με τα αιτήματά τους και την αποσαφήνιση πως βρίσκονται σε επανάσταση αυτοδιάθεσης ως λαός και όχι ως ληστές σε ληστρικές λεηλασίες και δολοφονίες, όπως δηλ. παρουσίαζαν την επανάσταση οι Οθωμανοί.
Επομένως ο άγιος Αλέξιος, που εορτάζεται στις 17 Μαρτίου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο άγιος των ορκωμοσιών της Ελληνικής επανάστασης του 1821 ( Βουκουρέστι - αγ. Λαύρα Καλαβρύτων - Αρεόπολη Μάνης ), ενώ η ημέρα του Ευαγγελισμού, 25 Μαρτίου,  ως η ημέρα των πολιτικών πράξεων της Επανάστασης .
Όλα τα παραπάνω στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα, σπαρμένα από το Φεβρουάριο μέχρι τον Μάϊο του 1821 , συγκεντρώθηκαν το 1838 με διάταγμα του Οθωνα σε μία ημέρα, αυτή της 25ης Μαρτίου (Ευαγγελισμού ), προκειμένου να εορτάζονται από κοινού πανελλήνια, χωρίς φυσικά να απαγορεύεται και ο τυχόν τοπικός εορτασμός σε πόλεις και χωριά. Καταφανώς το διάταγμα του Οθωνα για τον ορισμό της 25ης Μαρτίου ως εθνικής εορτής δεν ήταν αυθαίρετο ( παρότι δεν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ), αλλά στηριζόταν και στην προεπαναστατική βούληση της Φιλικής Εταιρείας, των αγωνιστών, αλλά και στη σύγχρονή του,  του 1838 επαλήθευση της βουλήσεως Κράτους, εκκλησίας, καπεταναίων που ζούσαν ακόμα τότε, αλλά και του λαού. Κύριοι αποδομητές της ιστορίας και της ενότητας των Ελλήνων, παραδεχθείτε την κατα κράτος ήττα σας. Δεν πείθετε . τα στοιχεία των πηγών , οι έγκυροι ερευνητές και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας αποδόμησαν αυτοί !!!
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.