HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το άγνωστο ’21 στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαρτίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός το β...

Το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαρτίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός το βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθά τα ερωτικά του ’21, τόμος Δεύτερος. Το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου για να τιμήσει τον συγγραφέα προεξόφλησε την εκδοτική επιτυχία και του δεύτερου τόμου των ερωτικών του ’21, ανάλογη μ’ αυτή του πρώτου. Για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος-ιστορικός Βασίλης Κων. Λάζαρης και ο αρχαιολόγος-επιμελητής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών Γιάννης Μόσχος. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο Τζίμης Πολίτης.
Ο Βασίλης Λάζαρης, του οποίου ο πρόλογος συνοδεύει τα κείμενα του Κυριάκου Σκιαθά, τόνισε ότι «το δεύτερο βιβλίο των ερωτικών του 21 όπως και το πρώτο αποτελεί αρκετά σημαντική προσφορά στην ελληνική ιστοριογραφία». Ο Γιάννης Μόσχος είπε ότι «το βιβλίο του Κυριάκου Σκιαθά είναι ένα βιβλίο της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας και στις ιστορικές αλήθειες του θα βρούμε πράγματα διαχρονικά και επίκαιρα, λες και δεν πέρασε από την εποχή εκείνη ούτε μια μέρα».
Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι του πολιτισμού, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Πάτρας, γονείς και μαθητές γέμισαν με την παρουσία τους την καλαίσθητη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν με τους συνοδούς τους οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου του Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής Λευκάδας που είχαν έρθει εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα. 
Ο συγγραφέας στην ομιλία του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου σημειώνοντας ότι τα ερωτικά του ’21 στο δεύτερο ταξίδι τους δεν θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο κατευόδιο.
Την εκδήλωση συντόνισε η Πηνελόπη Καράγιωργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.