Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 Ο ΚΩΝ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗΣ

Ο Κων. Νικολόπουλος-Καμενιανίτης εντάχθηκε στον Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος Η γνώ...

Ο Κων. Νικολόπουλος-Καμενιανίτης εντάχθηκε στον Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος
Η γνώση της ιστορίας μας αποτελεί πολύ ουσιαστική συνιστώσα για τη διατήρηση των αξιών και των ιδανικών της γενέτειρας της δημοκρατίας και του πνεύματος. 
Μάρτης μήνας περισυλλογής, μήνας ορόσημο, είναι ο μήνας που συνεχίζει να συγκροτεί την ιστορική μας μνήμη, να μας θυμίζει πως το αγαθό της ελευθερίας δεν χαρίζεται αλλά καταχτιέται με συνεχής αγώνες, όπως μας απέδειξαν περίτρανα οι ηρωικοί πρόγονοί μας εκείνο το μεγάλο εικοσιένα στα Καλαβρυτινά βουνά και σ όλη την Ελλάδα.
Απόγονοι των Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Μπότσαρη, Μαυρομιχάλη, Ζαΐμη, Νοταρά, Πετμεζά Πλαπούτα και άλλων μορφών της ηρωικής Επανάστασης του ΄21 συνεχίζουν να συγκροτούν σήμερα τον Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος.
Εξέχουσα θέση και δυναμική παρουσία συνεχίζουν να έχουν και εδώ όπως και τότε οι Καλαβρυτινοί. Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες απ τα Καλαβρυτοχώρια πλαισιώνουν τον ιστορικό τούτο Όμιλο. Μεταξύ αυτών οι Ανδρέας Ζαΐμης, Αντώνης Πετμεζάς, και Δημήτριος Σταθακόπουλος. 
Πρόσφατα στη μεγάλη αυτή οικογένεια εντάχθηκε ως μέλος ένας ακόμη ξεχωριστός Καλαβρυτινός. Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον τ. Δήμο Αροανίας Καλαβρύτων.
Ως γνωστόν, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος είναι κατευθείαν απόγονος του θρυλικού Καλαβρυτινού Οπλαρχηγού, Στρατολόγου και εκπαιδευτή των Καλαβρυτινών αγωνιστών του 1821, του θρυλικού Χρήστου-Ξενοχρήστου Νικολόπουλου Καμενιανίτη, που ως επικεφαλής εκατόν πενήντα στρατιωτών, έλαβε μέρος σε πολλές μάχες διαπρέποντας: Στην απελευθέρωση των Καλαβρύτων21- Μάρτη 1821 μετά την ορκωμοσία στην Άγια Λαύρα, καθώς επίσης στις μάχες του Λάλα, Πούσι, Γηροκομείο, στην πολιορκία της Πάτρας, όπου και έπεσε ηρωικά τον Σεπτέμβρη του 1822. 
Ας είναι αιώνια η μνήμη όλων εκείνων, χάρις στους οποίους εμείς σήμερα είμαστε λεύτεροι και ας φανούμε αντάξιοί τους.
Ευχόμαστε στον εξαίρετο συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Νικολόπουλο καλή δύναμη στις νέες του δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.