HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαγωνισμός δημιουργίας blogs Γυμνασίων Αχαΐας - Ηλείας με θέμα «Like - Dislike»

Από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, καλούνται οι μαθητικές κοινότητες των Γυμνασίων Π.Ε. Αχαΐας και ...

Από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, καλούνται οι μαθητικές κοινότητες των Γυμνασίων Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας που επιθυμούν, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό κατασκευής ιστοτόπων blogs, με θέμα: «Like- Dislike , Αποδεκτό – μη αποδεκτό». 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον σχολικό σύμβουλο της πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας κ. Μπίρμπα Θεόδωρο και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών (Αγ. Γεώργιο Λάγγουρα) με εκπροσώπους τον Πρόεδρο του Ε.Π.Ε.Σ. κ. Ξυδόπουλο Γεώργιο, τη σχολική σύμβουλο μέλος του Ε.Π.Ε.Σ. κα. Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα, τον Δ/ντη κ. Καμπύλη Νικόλαο και τους καθηγητές πληροφορικής κ. Μεσσήνη Περικλή και κ. Μπακόπουλο Νικόλαο. 
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην διεύθυνση https://goo.gl/forms/GGotzSkn5J8N4eP23. Στην δήλωση θα καταγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία όπως, η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου, ο Διευθυντής του σχολείου, και ο υπεύθυνος καθηγητής του blog (κατά προτίμηση πληροφορικής) κλπ.. 
Σκοπός του διαγωνισμού: 
Η βιωματική εμπειρία των μαθητών στην κατασκευή ιστοτόπων blogs, αλλά και η ενεργοποίηση των μαθητικών κοινοτήτων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε σχέση με την μαθητική ζωή και το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. 
Στόχοι του διαγωνισμού θεωρούνται: 
1. Οι μαθητικές κοινότητες των γυμνασίων της Αχαΐας και Ηλείας να αποκτήσουν ιστότοπο blog. 
2. Οι μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με την ψηφιακή αφήγηση θεμάτων άμεσου και καθημερινού ενδιαφέροντος. 
3. Η ανάπτυξη των συμμετοχικών διαδικασιών των σχολικών κοινοτήτων μέσα από την ανάδειξη του πρέπει ή δεν πρέπει, του καλού ή του κακού, του ωραίου ή του άσχημου, στην κατεύθυνση της επισήμανσης των προβλημάτων ως πρώτο βήμα για την επίλυσή τους . 
4. Η ανάπτυξη κουλτούρας υπευθυνότητας, σχετικής με την προβολή θεμάτων στο διαδίκτυο με γνώμονα το σεβασμό στον επισκέπτη του ιστοχώρου. 

Διαδικασία διαγωνισμού «Like - Dislike, Αποδεκτό – μη αποδεκτό» 
α) Οι μαθητικές κοινότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα δημιουργήσουν και θα αναρτήσουν blog (wordpress) στο server του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών. Οδηγίες για την ανάρτηση και την κατασκευή ευρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών. Τεχνική Στήριξη, από τον καθηγητή του Πειραματικού Γυμνασίου κ. Μεσσήνη Περικλή. 
β) Η κάθε μαθητική κοινότητα θα οργανωθεί σε τρείς ομάδες, την ομάδα τεχνικής υποστήριξης και αναρτήσεων του blog, την ομάδα συγγραφής των εργασιών, και την ομάδα ελέγχου νομιμότητας των εργασιών. Κάθε ανάρτηση θα γίνεται υπό την εποπτεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού ο οποίος θα ορισθεί από την σχολική μονάδα και θα συνεργάζεται με την ομάδα ελέγχου νομιμότητας. 
γ) Στον τίτλο του blog θα αναγράφεται η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου και ως κύριο θέμα θα έχει τον τίτλο του διαγωνισμού «Like- Dislike, Αποδεκτό – μη αποδεκτό» και εκεί θα αναρτώνται οι εργασίες τους. 
δ) Οι εργασίες θα αναφέρονται σε θέματα της καθημερινής ζωής των μαθητών στο σχολείο και στο τοπικό τους κοινωνικό περίγυρο, που είναι αρεστά και αποδεκτά, ή άσχημα και μη αποδεκτά, από αυτούς και το κοινωνικό σύνολο. 
ε) Η εργασία μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφία με τον αντίστοιχο σχολιασμό, video με αφήγηση ή μη, ή συνδυασμός των ανωτέρω. 
στ) Οι εργασίες των μαθητικών κοινοτήτων των Γυμνασίων που θα ληφθούν υπόψη για τον διαγωνισμό θα είναι αυτές που θα αναρτηθούν μέχρι την 31 Μαΐου του 2017. 
ζ) Τα blogs των Γυμνασίων θα αξιολογηθούν ως προς την γενικότερη εμφάνιση, το περιεχόμενο, την πρωτοτυπία, το πλήθος των αναρτήσεων και τον αριθμό των διαφορετικών θεμάτων που έχουν συμπεριλάβει. 
η) Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 10η Ιουνίου 2017, και θα βραβευθούν τα τρία πρώτα blogs σε ημερίδα, που θα ορισθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τους: 
Ξυδόπουλο Γεώργιο (Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος του Ε.Π.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών). 
Μπίρμπα Θεόδωρο (Σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας). 
Ψυχογιοπούλου Παναγιώτα (Σχολική σύμβουλος Φιλόλογος Π.Ε. Αχαΐας) 
Καμπύλη Νικόλαο (Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών). 
Μπακόπουλο Νικόλαο (Εκπαιδευτικός ΠΕ 19 του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών) 
Μεσσήνη Περικλή (Εκπαιδευτικός ΠΕ 20 του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.