HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Παναγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 13.30 μετά το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη πλατεία Βάθη...

Παναγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 13.30 μετά το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη πλατεία Βάθη.
Στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες της Αιγιάλειας τονίζουν: 
"Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μετά από 20 μέρες παραμονής στο μπλόκο της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας στη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στα βενζινάδικα, τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος , στη Τράπεζα Πειραιώς για τα κόκκινα δάνεια, στο Δασαρχείο για τους δασικούς χάρτες, κλιμακώνουμε τον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση μας , συμμετέχουμε μαζικά την Τρίτη 14 Φλεβάρη στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Δίνουμε απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία που δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματα μας όπως τα έχουμε αναλυτικά διατυπώσει στο πλαίσιο αιτημάτων μας και τα επέδωσε την Παρασκευή 10 Φλεβάρη η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στη συνάντηση που είχε με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης."

Αντιπροσωπείες αγροτών απ όλη την Ελλάδα
Περίπου 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενω το παρών στο συλλαλητήριο θα δωσουν και οι αγρότες του νομού της Λάρισας.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει το ΠΑΜΕ, ενω στάσεις εργασίας προκήρυξαν εκτός από τον Σύλλογο Εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η ΑΔΕΔΥ (12 μ. - 15 μ.μ.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.