HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Με επιτυχία η εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο «Ευσέβιος Κηπουργός»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017,  στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπο...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017,  στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» στα Καλάβρυτα εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι σύλλογοι διδασκόντων του Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων. Η συμμετοχή αλλά και το ενδιαφέρον των γονέων και των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλα. 
Η διοργάνωση αυτής της ενημερωτικής εσπερίδας έγινε με αφορμή την ημέρα του ασφαλούς διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτού εορτασμού γίνονται δράσεις και με τους μαθητές των σχολείων. Στόχος είναι η έγκυρη ενημέρωση των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την παρουσίαση των πληροφοριών και του υλικού που προβλήθηκε και διανεμήθηκε ήταν οι καθηγητές πληροφορικής του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα πλεονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου, οι κίνδυνοι από τη χρήση και την κατάχρηση,  τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων και οδηγίες προς τους γονείς. Τονίστηκε  ότι, οι γονείς, δεν πρέπει να θεωρούν το διαδίκτυο κάτι επικίνδυνο αλλά να ενημερώνονται για τη σωστή και ασφαλή χρήση του και να έχουν ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Επισημάνθηκε, τέλος, ότι τα σχολεία είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και στους γονείς για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση γύρω από αυτά τα θέματα. 
Εκτός των άλλων δόθηκαν πληροφορίες για ιστοσελίδες, τηλέφωνα και λογισμικά που είναι χρήσιμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων αλλά και για την επίλυση αποριών.  Ενδεικτικά αναφέρουμε:
http://www.saferinternet.gr
http://www.safeline.gr
http://www.cyberkid.gov.gr
http://internet-safety.sch.gr
 Τηλέφωνο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  11012
Γραμμή βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.