Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσακαλώτος: «Κάποιοι μπορεί να χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν»

Απαντήσεις από το βήμα της Βουλής για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε τελικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπ...

Απαντήσεις από το βήμα της Βουλής για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε τελικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο υπουργός μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «όταν μιλάει ο Τζανακόπουλος, δεν μιλάει για την πάρτη του, μιλάει για την κυβέρνηση», βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια για διαφωνία του.
«Θα σας δώσω άλλες 4-5 μέρες να περάσετε τη στεναχώρια» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και σημειώνοντας ότι θα κάνει αναλυτική ενημέρωση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε μέτρα, καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει», είπε και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.
«Κάποιοι μπορεί να χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν», είπε αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ωστόσο επεσήμανε ότι θα έχουν μηδενική δημοσιονομική επίπτωση.
«Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε, είναι ότι δεν σας αρέσει», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.
«Είναι συγκινητικό που ανησυχείτε και σας έλειψα και θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΔ», απάντησε σκωπτικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι θα επιβληθούν μέτρα 2-4-6 δισ. ευρώ επικαλούμενος τα όσα είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup.
«Όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη Μοσκοβισί στο Eurogroup "net"» είπε και πρόσθεσε: «Όταν περιμένει η αντιπολίτευση να πάρουμε μέτρα δισεκατομμυρίων ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι το πακέτο δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση».
«Αν υπάρχει, για παράδειγμα 1 δισ. μέτρων θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρων θετικών που θα επιστρέφουν χρήματα στην οικονομία», υποστήριξε. Επικαλέστηκε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής του Eurogroup ότι θα πάμε σε ανακατατάξεις εντός που φορολογικού πακέτου και εντός του κοινωνικού πακέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.