HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έργο του "Κλείτορα" στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Οτι πιάνει του δίνει ζωή, το ταλέντο του είναι μοναδικό αλλά αυτό που τον κάνει ακόμα πιο σπουδαίο είναι το ήθος και η ταπεινότητα του. ...

Οτι πιάνει του δίνει ζωή, το ταλέντο του είναι μοναδικό αλλά αυτό που τον κάνει ακόμα πιο σπουδαίο είναι το ήθος και η ταπεινότητα του. Ο λόγος για τον Σπύρο Χαραλαμπόπουλο με το καλλιτεχνικό όνομα "Κλείτορας" δείγμα της αγάπης στον τόπο του.
Χθες Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2017, ο αγαπητός μας Σπύρος βρέθηκε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως όπου στην ιστορική Θεολογική της Χάλκης έγινα τα αποκαλυπτήρια της προτομής τού αειμνήστου Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων Δωροθέου Γεωργιάδου (1891-1974), έργο που φιλοτέχνησε ο "Κλείτορας".
Στην ξεχωριστή εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Ηγούμενος Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, Προϊστάμενος τού Ιστορικού καί Παλαιογραφικύ Αρχείου τοῦ Μορφωτικού Ιδρύματος τής Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, η κ. Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, και ο Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Όλοι με πρώτο τον Παναγιώτατο, μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το έργο του Σπύρου Χαραλαμπόπουλου
Ο Κλείτορας (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2006 είχε αποφοιτήσει απο τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου απ’ όπου πήρε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα της Παναγίας. Τον ίδιο χρόνο του απονεμήθηκε βραβείο γλυπτικής απο το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το 2005 βραβείο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε δημόσιους χώρους.
Εκτός από μοναδικός γλύπτης είναι και ξεχωριστός ζωγράφος με έργα του να έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις αποσπώντας θαυμάσιες κριτικές. Εκτός από εξαιρετικός καλλιτέχνης είναι ένας εξαιρετικός νέος που διακρίνεται για το ήθος και την ευπρέπεια του.

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.