HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων και χωριών ζητά την αθώωση Πελετίδη

Έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο στον ναζισμό, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα,...

Έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο στον ναζισμό, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά ζητούν να παυθεί η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή είχε το σθένος να πει «όχι» στη διευκόλυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής.
Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας (περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα»), πρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργιος Λζουρας,  εξέδωσε ομόφωνη απόφαση στην οποία τονίζει ότι «έχουμε χρέος και καθήκον, απέναντι στην ιστορία μας, ως δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων και χωριών, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας, να υψώσουμε τείχη ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης, απέναντι, στην αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού».
Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας -υπογραμμίζουν- έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στον πατραϊκό λαό και την ιστορία του αλλά και απέναντι σε όλους όσοι εκτελέστηκαν και θυσιάστηκαν από την εκδικητική μανία του ναζισμού και έγιναν ολοκαυτώματα της αντίστασης, της ειρήνης, της ελευθερίας, της φιλίας των λαών και της καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού.
Επικαλούνται, δε, το υπ’ αριθμόν 215/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, όπου περιγράφεται η δράση της Χρυσής Αυγής, και καλούν το δικαστήριο να το λάβει υπ' όψιν του «και συνεκτιμώντας ορθά, δίκαια και αντικειμενικά τα πραγματικά περιστατικά, που θα κατατεθούν ενώπιόν του» να στηρίξει τους λόγους παύσης της δίωξης και απαλλαγής και αθώωσης του Κ. Πελετίδη.
«Μόνο σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και σ’ έναν κόσμο, όπου δεν κυριαρχούν, η βία, το μίσος και οι διαχωρισμοί, όπου δεν αναπτύσσονται οι ιδέες του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού, μπορούν οι νέοι μας να αναπτύξουν πλήρως τα χαρίσματά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο», σημειώνει η απόφαση, την οποία υπογράφουν οι δήμαρχοι Καλαβρύτων, Διστόμου Αράχοβας – Αντίκυρας, Ανωγείων, Βιάννου, Βόλου, Δελφών, Δράμας, Δωδώνης, Δωρίδος, Ζαγορίου, Κανδάνου – Σελίνου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Νικολάου Σκουφά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Σουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.