Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών ζητά η ΠΟΑΣΥ

Ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών, τη θεσμοθέτηση με ειδική νομοθετική διάταξη της επικινδυνότητας της εργασίας τους, επανέλαβαν σήμερα τ...

Ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών, τη θεσμοθέτηση με ειδική νομοθετική διάταξη της επικινδυνότητας της εργασίας τους, επανέλαβαν σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα: «Είναι επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού και γιατί;».
Στην ημερίδα κατέθεσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι των κομμάτων και ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λοβέρδος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΑΣΥ, όλοι συνέκλιναν στο ότι επιβάλλεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα για το θέμα, λαμβάνοντας όμως υπόψη στην παρούσα φάση τη δημοσιονομική στενότητα της χώρας.
Από πλευράς αστυνομικών το θέμα ανέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, με στοιχεία για τους θανάτους αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και για τους θανάτους εκτός υπηρεσίας, που έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Επίσης μίλησαν, ο διευθυντής των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας ταξίαρχος, Αθανάσιος Μπαδέκας, ενώ ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Χάρις Μπουκουβάλας ανέπτυξε την πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας με ειδική νομοθετική διάταξη.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Η ΠΟΑΣΥ χαρακτηρίζει την εκδήλωση ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ικανοποίηση του αιτήματος που επί είκοσι χρόνια απασχολεί συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων και επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τα κόμματα, τα οποία καλεί να θωρακίσουν τον Έλληνα αστυνομικό, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.