HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυναμική διαμαρτυρία από τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στο Σύνταγμα, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή τ...

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στο Σύνταγμα, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.
Έκλεισε, πριν από λίγα λεπτά, η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή.
Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 συστάθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ιδιαίτερη κατηγορία πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που κατέλαβε 4.000 οργανικές θέσεις με αντίστοιχη κατάργηση 4.000 οργανικών θέσεων μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. Εξ αυτών, οι 3.400 θέσεις καλύφθηκαν από εποχικούς πυροσβέστες, ενώ οι 600 θέσεις από ιδιώτες, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Επίσης, με το Νόμο αυτό προβλέφθηκε ότι όσοι ΠΠΥ ήταν μέχρι 40 ετών ως την 31/12/2011 και ήσαν κάτοχοι απολυτήριου λυκείου, με αίτησή τους έξι (6) μήνες πριν τη λήξη της πενταετίας είχαν το δικαίωμα να αιτηθούν τη μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ όσοι δεν διέθεταν τις προϋποθέσεις αυτές είχαν το δικαίωμα να αιτηθούν ανανέωση της πενταετίας.
Το 2014 η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τον Ν.4249 (Α73), στο άρθρο 98 έδωσε την δυνατότητα ειδικά για την ένταξη των ΠΠΥ στο μόνιμο προσωπικό, αυτή να γίνει νωρίτερα από την λήξη της πενταετούς θητείας με ΚΥΑ, του Υπουργού Οικονομικών, Διοικητικής & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέτοια ΚΥΑ στα δύο χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ δεν εκδόθηκε.
Στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος έτους 2017, οι πιστώσεις που αφορούν την ιδιαίτερη κατηγορία, τους ΠΠΥ είναι αντίστοιχες του προηγούμενου έτους, κατά λίγο μειωμένες, γεγονός που δεικνύει ότι αν δεν υπάρξουν: αλλαγή νόμου ή μισθολογίων, μονιμοποίηση των ΠΠΥ δεν είχε προβλεφθεί. Προκύπτει μόνο δυνατότητα ανανέωσης των εχόντων το σχετικό δικαίωμα για 5ετή θητεία και δυνατότητα επέκτασης της 5ετούς θητείας και σε αυτούς που έχουν τα προσόντα μονιμοποίησης (2.100 άτομα).
Την Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος υποσχέθηκε λύση στο ζήτημα, εν τούτοις, σωματεία των πυροσβεστών προχωρούν στις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.