Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στις Η.Π.Α. ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων σε μια προσπάθεια να σωθούν τα Γηροκομεία μας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε από 23 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο...

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε από 23 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος σε μια προσπάθεια να βρεθούν πόροι ωστε να σωθούν τα ιδρύματα και τα Γηροκομέια μας.
Ο ίδιος μας δίνει την εικόνα:
"Την Πέμπτην 3ην Φεβρουαρίου ε.έ., με την βοήθεια του Κυρίου μας, επιστρέψαμε υγιής από την Νέα Υόρκη, όπου είχαμε  μεταβή από τις 23 Ιανουαρίου ε.έ., ως προσκεκλημένος του κ. Γρηγ. Καλλιμανοπούλου, Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς μας.
Ευρισκόμενοι εκεί, είχαμε την ευκαρία να συναντηθούμε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, με τον Κύριο και την Κα Γρηγορίου Καλλιμανοπούλου, με τον κ. Χαρ. Ορφανίδη, με τούς κ.κ. Κωνστ. Βασιλόπουλον και Χρῆστον Μαστροκυριάκον, Προέδρους των Συλλόγων των εκ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ομογενών Αδελφών μας της Ν.Υ., καθώς επίσης και με Μέλη των ως άνω Συλλόγων, με τούς κ.κ. Λάκην Παπαδόπουλον, Πάνον Καραμούζην, επίσης δε και με γνωστούς από προηγούμενες επισκέψεις μας παράγοντες της Κοινωνίας της μεγάλης αυτής πόλεως.
Σκοπός του ταξιδίου  αυτού για μια ακόμη φορά ήταν να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Ομογενών Αδελφών μας  προκειμένου, κατά την δύναμίν του έκαστος, να ενισχύουν οικονομικώς τα ευαγή Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας, κυρίως δε τα Γηροκομεία μας, το «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ»  στα Καλάβρυτα και το «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στο Αίγιο.
Γίνεται γνωστόν, ότι πρός τόν σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολις πρό τριῶν περίπου ετών ἔχει συστήσει εις Η.Π.Α. ένα φιλανθρωπικό Ταμείο με τον τίτλο  «NON PROFIT FUND RAISING “THE ORAMA”», αναγνωρισμένο από την Αμερικανική Δημόσια Διοίκηση. Με αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού 120013134 της Τραπέζης ALMA BANK και όνομα δικαιούχου το «ORAMA Inc» όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν την εισφορά των, ώστε να ενισχύωνται τα Ιδρύματα της Ιερᾶς ημών Μητροπόλεως.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι τα γηροκομεία μας κινδυνεύουν να παύσουν την λειτουργία τους, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει ως «τροφεία» ασφαλισμένων του και στα Ιδρύματά μας προστατευομένων τα ποσά, όπως κατωτέρω αναγράφονται:
1. Στο «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ»
Ø διά τό ἔτος 2016 931.419,84 €
Ø από προηγούμενα έτη 660.725,60 €
a. ήτοι σύνολον 1.592.14504
2. Στο Γηροκομείον Αιγίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
Ø διά τό ἔτος 2016 589.689,20 €
Ø από προηγούμενα έτη 409.702.84 €
b. ήτοι σύνολον 999.392.04
Ø Τελικώς ο ΕΟΠΠΥ μας οφείλει: 2.591.537,08 €
Άρα η οικονομική κατάστασις, την οποίαν αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματά μας είναι εξόχως τραγική! Έπειτα από τριάντα ετών λειτουργίας σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν! Αυτό όμως θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Κοινωνία μας. 
Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει τις υποχρεώσεις του μέχρι και τον Αύγουστο του 2016. Έκτοτε, δηλ. από τον Σεπτέμβριο κ.ε., μας οφείλει τα τροφεία των γερόντων μας. Είναι κακοπληρωτής!
Εάν, λοιπόν, κλείσουν τα Γηροκομεία μας τότε εκατόν είκοσι (120) ηλικιωμένοι αδελφοί μας θα ευρεθούν στο δρόμο, έρημοι και απροστάτευτοι. Μερικοί εξ αυτών, ως κατάκοιτοι, είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τόν εαυτόν τους. Συγχρόνως και εξήντα πέντε (65) εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους. 
Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στα αυτιά μας.  Τό πολύ παληό και ιστορικό Γηροκομείο των Αθηνών, το Γηροκομείον Λάμψα, όπως λέγεται, κινδυνεύει να κλείση! «Το άλλοτε κραταιό Ίδρυμα εκλιπαρεί για τη θέρμανση και το φαγητό των ενοίκων του», ανέγραψε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλ. φ. της 23.01.2017, σελ. 16).
Αλλά και για το έτερο ιστορικό Ίδρυμα Χατζηκώστα στον Πειραιά έγραψαν οι εφημερίδες: «Εξοντώνουν οικονομικά το Ίδρυμα Χατζηκώστα»   (βλ. εσημεριδα «Δημοκρατία» της 23.12.2016, σελ. 19). Θα το επαναλάβουμε: Η κατάσταση είναι εξόχως τραγική!   
Βλέπετε, το Κράτος των Αθέων, το οποίον μας Κυβερνάει σήμερα, δεν αντιμάχεται μόνον την Εκκλησία, δεν ντρέπεται όταν διδάσκει την ομοφυλοφιλία στα παιδιά μας (βλ. τίς έμφυλες ταυτότητες), ΑΛΛΑ
Øκαι διορίζει αφειδώς τους οπαδούς του,
Øκαι καταβάλλει υπέρογκα ποσά  ως μισθούς στους «δικούς» του ανθρώπους,
Øενώ συγχρόνως φορολογεί υπέρογγα τον βιοπαλαιστή και τον οικογενειάρχη Έλληνα,
Øσταδιακά δε οδηγεί ολόκληρη την Χώρα σε πτώχευση! 
 Κατά τα άλλα ισχύει το γνωστό: «Έλληνα ραγιά, σκάσε, πλήρωνε και δούλευε!» 
Η μετάβασή μας, λοιπόν, στη Ν. Υόρκη ήταν μέρος της αγωνιώδους προσπαθείας μας, ώστε να μη κλείσουν τα Γηροκομεία μας. Ας προσευχηθούμε όλοι μας, ώστε ο Θεός να ευλογήση τους κόπους μας και τις προσπάθειές μας. Αμήν.
Αίγιον, 06 Φεβρουαίου 2017
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.