Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Νικολόπουλος σε Σπίρτζη: «Θα γίνει με ασφάλεια το επόμενο πέρασμα του Βουραϊκού;»

Καθώς κινούνταν πάνω στη γραμμή, από τη Ζαχλωρού -λίγο πριν φτάσουν στο Σταθμό του Διακοπτού ο 9χρονος παραπάτησε, έπεσε μέσα στο φαράγγ...

Καθώς κινούνταν πάνω στη γραμμή, από τη Ζαχλωρού -λίγο πριν φτάσουν στο Σταθμό του Διακοπτού ο 9χρονος παραπάτησε, έπεσε μέσα στο φαράγγι, για να εντοπιστεί λίγες ώρες αργότερα άψυχος στη θέση «Σιφώνι». 
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ανέφερε θάνατο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γεγονός το οποίο προκάλεσε σοκ και πολλή συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας κατά την πεζοπορία χιλιάδων ατόμων που κινούνται ασυνόδευτοι πάνω στη γραμμή. 
Από εκείνη τη μοιραία ημέρα, μέχρι και σήμερα, παρά τη συζήτηση για το θέμα της βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας στη γραμμή, δεν έγινε κανένα βήμα, καθώς ο ΟΣΕ (τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετακινεί τους επιβάτες όσο και η ΕΡΓΟΣΕ, που έχει την αρμοδιότητα των επισκευών της γραμμής) δεν έχει κινηθεί ούτε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας σε αυτό το σημείο της διαδρομής αλλά και σε άλλα. 
Ήδη και για φέτος έχει ανακοινωθεί ότι στις 14 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η κατάβαση εκατοντάδων ατόμων (37ο Πανελλήνιο Πέρασμα) του Βουραϊκού από τη Ζαχλωρού στο Διακοφτό από τον Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων.
Επειδή, οι σύλλογοι όσο και οι δύο δήμοι, Αιγίου και Καλαβρύτων, πιέζουν την ΕΡΓΟΣΕ να αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε σημεία της διαδρομής όπου υπάρχουν παλαιωμένες γέφυρες, με ειδικά κάγκελα, προστατευτικό συρμάτινο δίχτυ και λαμαρίνο-κατασκευές -όπως έχει γίνει ήδη στη Ζαχλωρού- προκειμένου να μπορούν να τις χρησιμοποιούν οι διερχόμενοι.
Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΓΟΣΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανένα έργο που θα βελτιώνει τις συνθήκες πεζής όδευσης επικαλούμενη παρεμπόδιση πρόσβασης από τους τεχνικούς της που ελέγχουν καθημερινά τη γραμμή για λόγους ασφαλείας στην κυκλοφορία των συρμών. 
«Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει ένα διαδρομάκι, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ που προβαίνουν στην συντήρηση της γέφυρας, απαγορεύεται η διέλευση παντός άλλου. Δεν είναι κατασκευαστικό λάθος της γέφυρας, ούτε κάτι που έγινε από αμέλεια» ανέφερε παλαιότερα ο κ.Χρήστος Οικονόμου, περιφερειακός προϊστάμενος του ΟΣΕ στην περιοχή, ειδικά για το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 9χρονος.
Οι συναρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να βρουν τη «χρυσή τομή» στο πρόβλημα, καθώς η αίγλη της διαδρομής πρέπει να διαδίδεται και πεζοπορώντας όμως με ασφάλεια. 
Κατόπιν τούτων ερωτάται οι κ. Υπουργοί:
1.Θα πράξετε το καθήκον σας ώστε να ληφθούν τα ειδικά μέτρα ασφάλειας, ανάλογα με τη δυσκολία κάθε διαδρομής, ενώ ιδιαίτερα για τις ομάδες αρχαρίων να υπάρχουν υποχρεωτικά οδηγοί;
2.Έχει εκπονηθεί το αναγκαίο σχέδιο συνεργασίας με ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για αντιμετώπιση των προβλημάτων, που εγκυμονούν κινδύνους;
3.Διαβεβαιώνετε ότι το επόμενο πέρασμα του Βουραϊκού θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια;
Ο ερωτών βουλευτής 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.