HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα χέρια της Αστυνομίας έξι εγκληματικές οργανώσεις - Δηλώσεις Χρ. Παπαζαφείρη

Σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχετικά με υποθέσεις εξάρθρωσης εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτ...

Σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχετικά με υποθέσεις εξάρθρωσης εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, διάπραξης ληστειών και κλοπών καθώς και κατοχής μεγάλου αριθμού οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και συμπατριώτης μας δήλωσε σχετικά:
«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα να τερματίσει τη δράση έξι (6) εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται:
• οι δυο (2) από αυτές, στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης, σε διαφορές περιοχές της χώρας μας και,
• οι υπόλοιπες τέσσερις (4), στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών σε διαφορές περιοχές της Αττικής. 
Τις υποθέσεις ναρκωτικών χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφερε με οργανωμένες και άριστα συντονισμένες επιχειρήσεις να συλλάβει έξι (6) άτομα, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν κατηγορούνται επιπλέον άλλα πέντε (5), εκ των οποίων οι τρεις (3) είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας και οι δύο (2) αναζητούνται. 
Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, βάρους εβδομήντα ένα (71) κιλών περίπου, μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα, πυρομαχικά και οχήματα.
Τις υποθέσεις ληστειών και κλοπών χειρίστηκαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Βορειοανατολικής και Νοτιανατολικής Αττικής και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφεραν να συλλάβουν μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις συνολικά δεκατρία (13) άτομα, κατανεμημένα σε τέσσερις (4) ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, που δρούσαν κυρίως στις περιοχές Παλλήνης, Πικερμίου, Σπάτων, Γέρακα, Παιανίας, Κηφισιάς, Ψυχικού, Χολαργού, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Βούλας, Αλίμου, Ελληνικού και Αργυρούπολης.
Με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλεχτεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί πάνω από εκατόν είκοσι (120) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.
Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι αξιολογώντας τα μορφολογικά δεδομένα που σκιαγραφούν τη δράση των συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων, ο αριθμός των ληστειών και κλοπών που έχουν διαπράξει είναι πολλαπλάσιος και ξεπερνά τις πεντακόσιες περιπτώσεις. 
Το χρονικό των υποθέσεων αυτών θα σας παρουσιάσει αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος θα σας παρουσιάσει επιπλέον μια ακόμα υπόθεση. 
Σχετίζεται με την εξέλιξη των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση των δυο (2) εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρούσιου με άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 
Στην υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα (1) άτομο και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών, αρχαία αντικείμενα, Βυζαντινές εικόνες και πίνακας ζωγραφικής μεγάλης αξίας (του οποίου εξετάζεται η αυθεντικότητα ). 
Οι υποθέσεις που προανέφερα είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για τη καθοριστική συμβολή του στη δραστική αντιμετώπιση όλων των μορφών του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος. 
Θα ήθελα να επισημάνω ότι:
• ο κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός,
• η ορθολογική προσέγγιση και διεκπεραίωση των ερευνών,
• ο μεθοδολογικός χειρισμός των υποθέσεων και κυρίως
• ο επαγγελματισμός και η συνεργασία
αποτελούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η συνύπαρξη των δεδομένων αυτών μας παρέχει τη δυνατότητα να παρέχουμε στο κοινωνικό σύνολο ένα σημαντικό έργο, διαφυλάττοντας το περιβάλλον ασφάλειας και προστατεύοντας τους πολίτες από το έγκλημα και τις επιπτώσεις του στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας μας.
Ενδεικτικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, συνολικά και με τις προαναφερθείσες υποθέσεις έχουμε εξιχνιάσει διακόσιες εβδομήντα επτά (277) περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας και έχουμε συλλάβει εκατόν εξήντα οκτώ (168) άτομα, που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.