Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΞΙΟΣ! ΑΝΕΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ στον Ιεροδιάκονο της Ι.Μ Αγίας Λαύρας, Φιλάρετο Θεοδωρακόπουλο

Με θρησκευτική ευλάβεια και κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, τελέσθηκε χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχ...

Με θρησκευτική ευλάβεια και κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, τελέσθηκε χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Φιλαρέτου Θεοδωρακόπουλου.
Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ Αμβρόσιος σε έναν κατάμεστο από κόσμο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ο οποίος μοιράστηκε τη χαρά του νέου Διακόνου που έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης που με μία φωνή ανεφώνησαν ΆΞΙΟΣ!.
Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Ηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο, τους Πατέρες της Μονής, τον π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Αρχιερατικό επίτροπο π. Χρήστο Τσάκαλο και άλλους Ιερείς και Διακόνους της καθ ημάς Μητροπόλεως.
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος που εκφώνησε ο νέος Ιεροδιάκονος, που ήταν πλημυρισμένος από πνευματικότητα και ταπεινότητα, λόγος που έδειξε σε όλους μας υπερβατικούς δρόμους, δύσκολους αλλά θεάρεστους και έδειξε σε άλλη μια φορά μέσα από αυτήν της ταπεινοφροσύνη, ότι ο αγαπητός στην Καλαβρυτινή κοινωνία, Φιλάρετος αποτελεί κόσμημα για τον τόπο και την Εκκλησία μας.  
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος απεύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονούμενο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως Διάκονος του Θεού και του Λαού Του, προτρέποντας τον να εφαρμόζει το θέλημα του Θεού και να είναι αρεστός στον Κύριο και όχι στο θέλημα του ανθρώπου.
Οι γονείς του π. Φιλαρέτου, Βασίλης και Μαρία και οι αδελφές του, εξέφρασαν την βαθιά του ευγνωμοσύνη τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στον Άγιο Ηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής, για την αγάπη και στοργή που επιδεικνύουν στον υιόν τους. Ευχαριστούν επίσης και όλους όσους προσήλθαν και συμπροσευχήθηκαν, ευχόμενοι σε όλους, μακροημέρευση και ευλογία Κυρίου.
Παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, δημοτικοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών κ. Γεωργία Χασαποπούλου, ο τ. Δήμαρχος και Βουλευτής κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι διακαστών και εισαγγελέων, σωμάτων ασφαλείας και πολλοί άλλοι.
Μετά το πέρας της χειροτονίας ακολούθησαν κεράσματα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και γεύμα στους προσκεκλημένους.
Αξιός ο νέος Ιεροδιάκονος και να συνεχίζει να αποτελεί καμάρι των Καλαβρυτινών και της τοπικής Εκκλησίας μας.
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.