HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ομιλία του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου στο Αίγιο

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσ...

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων με θέμα: «Ο Άσωτος της παραβολής και τα στάδια της υπαρξιακής του πορείας». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου και στα στάδια τα οποία διέρχεται η ύπαρξή του, από την φυγή του μέχρι και την επιστροφή του στο πατρικό του σπίτι.
Η υπαρξιακή του πορεία άρχεται από την ελευθερία που έχει και επιλέγει την φυγή του από την πατρική εστία, προκειμένου να ζήσει όπως εκείνος επιθυμεί, συνεχίζει με την αποτυχία και την μετάνοιά του, καθώς αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη των πράξεών του και τελειώνει με την επιστροφή του στον πατέρα του, εξομολογούμενος το σφάλμα του και ζητώντας συγχώρεση. Το στοιχείο που κλείνει την πορεία αυτή είναι η αγάπη του πατέρα προς τον υιό και η άνευ όρων αποδοχή της επιστροφής του.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 θα μιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Παράδεισος & Κόλαση στην Ορθόδοξη Παράδοση». Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τιμήσει τον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», για την πολυετή, πλουσία, αγωνιστική-εθνικοθρησκευτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση και προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.