HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ναι στη φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ναι στη φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων είπαν χθες το απόγευμα τα Καλάβρυτα καθώς το δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων, ψήφισε σχεδόν ομόφ...

Ναι στη φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων είπαν χθες το απόγευμα τα Καλάβρυτα καθώς το δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων, ψήφισε σχεδόν ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας της δομής φιλοξενίας στον χώρο της πρώην Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του θέματος, εκ μέρους της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γιώργου Λαζουρά έγινε αναφορά σε όλη την πορεία του θέματος και τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει τόσο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα όσο και με τον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, μετά την αρχική πρόταση να στεγαστούν πρόσφυγες στο κτίριο της Πρώην Μαθητικής Εστίας, προτάθηκε εναλλακτικά το κτίριο του ΕΕΣ.
Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην Οικοτροφείου των Καλαβρύτων, σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου του ΕΕΣ Αντώνη Αυγερινού, θα στεγαστούν για έξι μήνες ασυνόδευτα παιδιά κατά μέσο όρο 10 ετών (έχουν χάσει τις οικογένειές τους ή τις αναζητούν) ενώ με δαπάνη της κυβέρνησης θα γίνουν πρώτα οι απαιτούμενες εργασίες ανάπλασης
και συντήρησης.
Το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου θα ανέλθει στα 300 χιλ. ευρώ ενώ θα γίνουν επίσης και 15 προσλήψεις εργαζομένων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των προσφύγων.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση δημοτικού συμβουλίου στο Νομό υπέρ της δημιουργίας στέγης για πρόσφυγες.
ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημήτρη Κατσικόπουλου επεσήμανε ότι για να μην υπάρξει προχειρότητα αλλά υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του θέματος, προέχει να τοποθετηθούν κοινωνικοί και άλλοι φορείς της πόλης. Επισήμανε δε ότι η επιστολή του Ερυθρού  Σταυρού δεν δεσμεύετε σε τίποτα επί της ουσίας. Συντάχθηκε και υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου.
ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
Μοναδική διαφοροποίηση υπήρξε από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων, Παναγιώτη (Τάκη) Βαρβιτσιώτη, ο οποίος αφού πρώτα ζήτησε από τον Δήμαρχο και τους παριστάμενους συμβούλους να αιτιολογήσουν με ποιό τρόπο θα διασφαλίσουν ότι θα τηρηθούν από πλευράς Ερυθρού Σταυρού τα αναφερόμενα στην επιστολή του, δηλαδή, ότι η δομή θα έχει διάρκεια έξι μηνών και οτι τα παιδιά θα είναι είκοσι, αλλά και ότι θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές σωστής διαβίωσης των παιδιών με τις κατάλληλες συνθήκες.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας αιτιολογώντας την διαφοροποίηση της ψήφου του (ψηφίζοντας λευκό) τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στην φιλοξενία παιδιών προσφυγόπουλων, επειδή όμως δεν έχει πειστεί ότι οι δεσμεύσεις του Ερυθρού Σταυρού θα τηρηθούν για αυτό και διαφοροποιείται σε σχέση με την ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης. 
ΚΟΥΚΙΟΣ
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Κούκιος τόνισε, οτι στα προσφυγικά θεματα η κοινωνίας μας πρεπει με οποιοδήποτε τρόπο να σταθεί αρωγός και οτι αυτη την φορα ομονοούμε ολοι. 
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο δημοτικός σύτμβουλος κ. Λωνίδας Βασιλόπουλος, χαιρέτησε την πρόταση του Δημάρχου για να γίνει δεκτό το αίτημα του Ε.Ε.Σ., τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Δήμαρχε πρώτη φορά μου έρχεται να σας χειροκροτήσω" ενω έκανε δρυμία επίθεση προς την Παγκαλαβρυτινή Ένωση για τις επιφυλάξεις που σημειώνει στο υπόμνημά της καυτηριάζοντας την φράση "ονειρώξεις ένταξης" που αναφαίρετε στην επιστολή τη; Π.Ε. Τόνισε οτι η κοινωνία των Καλαβρύτων θα πρέπει να κάνει τα πάντα  για την ομαλή διαμονή των προσφυγόπουλων και τη ένταξή τους στην Καλαβρυτινή κοινωνία πρε΄πει να αποτελεί υποχρέωση όλων.
Δ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
Ο Δήμος Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενωσης, λαμβάνοντας τον λόγο στο Συμβούλιο εκτίμησε ότι «γίνεται μια επιφανειακή προσέγγιση από πλευράς Ερυθρού Σταυρού σ’ ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, και οτι δεν θεωρεί οτι θα διατεθούν 300 χιλ. ευρώ για να φτιαχτεί μια δομή που θα λειτουργήσει για έξι μήνες όπως τονίζει η επιστολή ΕΕΣ». Τόνισε επίσης οτι όποιος πιστεύει, οτι σε έξι μήνες θα υπάρξει ένταξη παιδιών που σήμερα δεν γνωρίζουν τίποτα απο ελληνικά, αυτά ξεπερνά τα ορια της φαντασίωσης και αποτελεί "ονείρωξη" σε όσους το υποστηρίζουν, Τόνισε οτι η Καλαβρυτινή κοινωνία έχει επανειλημμένα αποδείξει τον αντιρατσιστικό της χαρακτήρα αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Τελος διευκρίνισε δε οτι η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, έχει την τόλμη να πάρει θέσει και να καταγράψει τις απόψεις του συμβουλίου της επιθυμώντας να συμβάλει στην διασφάλιση οσο το δυνατό μπορεί να γινει των συνθηκών αξιοπρεπούς διαμονής για τα παιδια αυτά αλλά και αποδοχής από την τοπική κοινωνια.
ΛΑΖΟΥΡΑΣ
Ο Δήμαρχος Καλαβρυτων απατώντας στον πρόεδρο της ΠΕ είπε οτι και η επιθυμία του δήμου ειναι να διασφαλιστεί οσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες για την φιλοξενία των παιδιών και πιστεύει οτι ο ερυθρός σταυρός θα κάνει οτι ειναι απαραίτητο τόσο σε κτιριακές εκγαταστασεις όσο και σε προσωπικό ωστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει και να μην υπάρχει πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, ευχαρίστησε δε τους φορείς για τις προτάσεις που κατέθεσαν και οι οποίες συμβάλουν σε αυτη την κατεύθυνση
Τόνισε επίσης οτι "Τα Καλάβρυτα, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια . Τα Καλάβρυτα, η μαρτυρική πόλη που έχει βιώσει τον  πόλεμο και την ορφάνια, συμπαραστέκονται έμπρακτα στα θύματα του πολέμου"
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ Κοντογιάννης, αναφερόμενος στις επιβαλλόμενες υποχρεωτικές συνθήκες παρακολουθσης της διαβίωσης των φιλοξενουμενων προσφυγοπουλοων ειναι καταγεγραμενες και γνώστες και απαιτούν εμβολιασμούς και έλεγχο μεταδιδομενων νοσημάτων συνεχή παρακολουθηση και απαιτείτε για την προενταξη των παιδιών αυτών ειδική διδασκαλία σε ατομικό επίπεδο ή σε μικρές ομάδες ωτσε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία τους για ένταξη στην κοινωνία και οι οποίες υποχρεώσεις αυτων που υλοποιούν το πρόγραμμα να ζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο να εφαρμοστούν
ΚΑΚΚΑΒΑΣ
Ο κ. Ηλίας Κακκαβας, μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου ανέφερε οτι το νοσοκομείο Καλαβρύτων, διαθέτει ολες τις υποδομές και προσωπικό που ειναι απαραίτητες για την υποστήριξη της δημιουργίας του κέντρου αυτού.
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων σχολίασε ότι «αποτελεί τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία ανήλικων παιδιών και ακόμη είναι στοίχημα για την κοινωνία η πλήρης ενσωμάτωσή τους για όσο διάστημα αυτά φιλοξενηθούν».
«Τα Καλάβρυτα, η μαρτυρική πόλη που έχει βιώσει τον πόλεμο και την ορφάνια οφείλει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στα σημερινά θύματα του πολέμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.