HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης (3/2/2017) Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 3/02/2017 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανά...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 3/02/2017 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία. 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για: 
α. Την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Καλαβρύτων για την φιλοξενία των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα Καλάβρυτα, και δεσμεύεται πως το Τ.Σ. θα είναι αρωγός στην φροντίδα των παιδιών για όσο διάστημα παραμείνουν στον Δήμο μας. 
β. Τους δασικούς χάρτες που ανακοίνωσε η πολιτεία. Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στα δάση, σε ένα περιβάλλον άνυδρο και ασβεστολιθικό. Για μια ακόμη φορά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα φύγουν από την τοπική οικονομία του χωριού για να περισωθεί η περιουσία των παππούδων μας, εκεί που κάποτε στις ξερολιθιές με το αλέτρι και με το ξυνάρι έσπερναν το σιτάρι. 
γ. Την εκπροσώπηση του Τοπικού Συμβουλίου στην συνεστίαση του Συλλόγου Λυκουριωτών που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Αθήνα στις 12/2/2017, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του για την συνεχιζόμενη ετήσια κοπή της «πίτας» στην Αθήνα. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην τέλεση της συνεστίασης στην πλατεία του χωριού μας λόγω της μη απόδοσης από το Ίδρυμα της αίθουσας συνεστίασης. Υπάρχει όμως κι εναλλακτική οδός, η κοπή της πίτας στα Καλάβρυτα, που θα ήταν μια ευκαιρία και για τους συγχωριανούς μας και για τους ετεροδημότες να γνωρίσουν μια πόλη με τόση ιστορική, θρησκευτική, περιβαλλοντική και τουριστική προβολή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία εκδήλωση στην Αθήνα, και ότι από τον ερχόμενο χρόνο ένα χειμωνιάτικο Σάββατο η πλατεία του χωριού θα γεμίσει από φωνές και από κόσμο. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 
1. Αιτήσεις κατοίκων για τη βελτίωση του δρόμου Αγία Βαρβάρα-Καϊτσα (ΑπόφασηΝο 28) 
Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει στη δημοτική ενότητα Κλειτορίας, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως προχωρήσει σε τσιμεντόστρωση του δρόμου (πεζόδρομος) και την εγκατάσταση φωτισμού, καθώς ενώνονται δύο συνοικίες και το πέρασμα κατά τις νυχτερινές ώρες μέσα από την Γκούρα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά, Α.με.Α. και ηλικιωμένους 
2. Γήπεδο (απόφαση Νο 29) 
α. Η περίφραξη με τα συρμάτινα πλέγματα έχει υποστεί σημαντικές φθορές, με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος όταν τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο. 
β. Υπάρχουν αρκετά ξεραμένα κλαδιά στις αμυγδαλιές πέριξ του γηπέδου 
γ. Το δένδρο που βρίσκεται ακριβώς όπισθεν του τέρματος θα αφαιρεθεί για την πρόληψη δυστυχήματος (τερματισμός τερματοφύλακα). 
δ. Το γήπεδο διαθέτει πυλώνες φωτισμού, δωρεά προ ετών του Συλλόγου Λυκουριωτών. Λόγω πρόχειρης σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, το Τοπικό Συμβούλιο διέκοψε την παροχή ρεύματος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, για την προστασία των παιδιών από ενδεχόμενο ατύχημα 
ε. Προτείνουμε στην Δ.Ε. Κλειτορίας όπως άμεσα βελτιώσει / αποκαταστήσει την περίφραξη, και σε δεύτερο χρόνο όπως προχωρήσει σε μόνιμη και νόμιμη ηλεκτροδότηση του γηπέδου. 
Τα θέματα που αφορούν το δένδρο και τα κλαδιά, θα τα αντιμετωπίσει το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του χωριού. 
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής 
Τα μέλη  Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.