HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέες Ταυτότητες για όλους το 2019

Μέσα στο 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας, ύστερα από τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έρ...

Μέσα στο 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας, ύστερα από τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου από το υπουργείο Εσωτερικών.
Tο κόστος που υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ είναι το κυριότερο πρόβλημα που καθυστερεί την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καθώς οι ομάδες τεχνικών που είχαν αναλάβει το ζήτημα των τεχνικών χαρακτηριστικών και το νέο νομοθετικό καθεστώς έχουν ολοκληρώσει το έργο τους από το καλοκαίρι.   Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστούν 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται όμως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.
Εντεταλμένοι Αμερικανοί από το υπουργείο Εσωτερικών (Homeland Security) μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επισκέφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ξανά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περασμένη Τετάρτη και είχαν συνάντηση με τον κ. Νίκο Τόσκα. Η αμερικανική πλευρά, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, πιέζει αφόρητα για αλλαγή των «διάτρητων» ελληνικών ταυτοτήτων.
Το κόστος των παραβόλων ανά πολίτη για τις νέες ταυτότητες δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 10 ευρώ.  Οι νέες ταυτότητες που θα έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του διαβατηρίου φέρεται να έχουν ικανοποιήσει και την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης, κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε τη χώρα μας στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την έκδοση visa, κάτι που είχαν αφήσει να διαφανεί το παρελθόν οι Αμερικανοί, ως μέσο πίεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.