HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οσκαρ 2017: Οι μεγάλοι νικητές

Η βραδιά των Οσκαρ τα είχε όλα: Γέλια, συγκίνηση, λάμψη αλλά και ένα μεγάλο λάθος που στιγμάτισε τη βραδιά. Το Moonlight κέρδισε το Οσκα...

Η βραδιά των Οσκαρ τα είχε όλα: Γέλια, συγκίνηση, λάμψη αλλά και ένα μεγάλο λάθος που στιγμάτισε τη βραδιά. Το Moonlight κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας αφού πρώτα εκτυλίχθηκαν πρωτόγνωρες σκηνές καθώς κατά λάθος οι παρουσιαστές Faye Dunaway and Warren Beatty ανακοίνωσαν ότι το Οσκαρ έπαιρνε το La La Land.
Το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου κέρδισε ο Κέισι Άφλεκ για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα» (Manchester by the Sea). 
Καλύτερης ταινίας
Moonlight σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς. Το ίδιο βραβείο διεκδικούσαν οι ταινίες "Η Άφιξη" ("Arrival") του Ντενί Βιλνέβ, "Fences" του Ντένζελ Ουάσινγκτον, "Αντιρρησίας συνείδησης" (Hacksaw Ridge) του Μελ Γκίμπσον, "Πάση Θυσία" ("Hell or High Water") του Ντέιβιντ Μακένζι, " Αφανείς Ηρωίδες" ("Hidden Figures") του Θίοντορ Μέλφι, "La La Land" του Ντέιμιεν Σαζέλ, "Lion" του Γκαρθ Ντέιβις και "Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα" ("Manchester by the Sea") του Κένεθ Λόνεργκαν.
 Πρώτου ανδρικού ρόλου
Κέισι Άφλεκ για την ερμηνεία του στην ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea), του Κένεθ Λόνεργκαν
Στον Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ α’ αντρικού ρόλου
Ανακοίνωσαν λάθος το Όσκαρ καλύτερης ταινίας - Στο «Moonlight» το χρυσό αγαλματίδιο  
Πρώτου γυναικείου ρόλου
Έμα Στόουν για την ερμηνεία της στην ταινία La La Land του Ντέιμιεν Σαζέλ
 Σκηνοθεσίας
Ντέιμιεν Σαζέλ για την ταινία La La Land.  Στα 32 του χρόνια, ο Σαζέλ έγινε ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ σκηνοθεσίας. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ντενί Βιλνέβ (Η Άφιξη), ο Μελ Γκίμπσον (Αντιρρησίας Συνείδησης), ο Κένεθ Λόνεργκαν (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα) και ο Μπάρι Τζένκινς (Moonlight).
Δεύτερου ανδρικού ρόλου
Μαχέρσαλα Αλί για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight
Δεύτερου γυναικείου ρόλου
Βαϊόλα Ντέιβις για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον
Πρωτότυπου σεναρίου
Κένεθ Λόνεργκαν, για την ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea). Οι άλλοι υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία ήταν οι Τέιλορ Σέρινταν (Πάση Θυσία), Ντέιμιεν Σαζέλ (La La Land), Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύνης Φιλίππου (Ο Αστακός) και Μάικ Μιλς (Καταπληκτικές γυναίκες).
Διασκευασμένου σεναρίου
Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Άλβιν Μακράνι για την ταινία Moonlight
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
Ζωούπολη (Zootopia) των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Ο εμποράκος (Ιράν)
Καλύτερου ντοκιμαντέρ
O.J.: Made in America
Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού
«City of Stars» (La La Land) με μουσική του Τζάστιν Χόρβιτς και στίχους των Μπέντζι Πάσεκ και Τζάστιν Πολ. Η ταινία είχε συγκεντρώσει εξάλλου τις περισσότερες υποψηφιότητες (14) για τα πιο περίβλεπτα κινηματογραφικά βραβεία, κυρίως χάρη στη δουλειά του Χόρβιτς. Ο συνθέτης ευχαρίστησε παραλαμβάνοντας τα αγαλματίδια τον «υπέροχο φίλο του Ντέιμιεν» Σαζέλ, τον σκηνοθέτη της ταινίας, καθώς και «όλους τους μουσικούς του Λος Άντζελες» που συμμετείχαν στην εκτέλεση της δουλειάς του.
Το βραβείο πρωτότυπου τραγουδιού έλαβε το "City of Stars". Είναι ιδιαίτερα σπάνιο πως δύο τραγούδια της ταινίας La La Land ήταν υποψήφια για το βραβείο. Το δεύτερο ήταν το "Audition (The Fools Who Dream)".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.