HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Tοῖς ἁπανταχοῦ ἐντευξομένοις Καλαβρυτινοῖς

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Γ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΙΒΗΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 7ο ΤΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΥΠΟ ΑΘ. ΤΖΩΡΤΖΗ «Τοις απανταχού εντευξομέν...

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Γ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΙΒΗΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 7ο ΤΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΥΠΟ ΑΘ. ΤΖΩΡΤΖΗ
«Τοις απανταχού εντευξομένοις Καλαβρυτινοίς»
Με αυτό τον τίτλο υποδέχεται τον πρόσφατα εκδοθέντα 7ο τόμο του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» του Αθανασίου Τζώρτζη, ο Αγιορείτης λόγιος Μοναχός της Ιεράς Μονής Ιβήρων Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης (Νικολόπουλος), εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων. 
Ο Γ. Μάξιμος επαινεί με τον γλαφυρότατο γραπτό λόγο του, την ένθεον προσπάθεια του συγγραφέως-ο οποίος εδαπάνησε χρόνο ζωής και πολύχρονης έρευνας-για την προβολή της ιστορίας της επαρχίας Καλαβρύτων και τους αγώνες αυτής για τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. 
Εμείς καλωσορίζουμε τον 7ο πολυσέλιδο τόμο του μνημειώδους αυτού έργου και συγχαίρουμε εκ καρδίας τον έγκριτο ιστορικό ερευνητή κ. Αθανάσιο Τζώρτζη. Χαιρόμαστε δε όλως ιδιαιτέρως για τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, καθώς και για την ακεραιότητα που συνοδεύει την όλη υπόστασή του.
Ας αφήσουμε όμως την λόγια πένα του αυταδέλφου Μοναχού, Γ. Μαξίμου να αναφερθεί στο μεγαλειώδες παρουσιαζόμενο έργο.
Κ.Ν.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.