Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Πυκνή χιονόπτωση

Πυκνή χιονόπτωση αυτήν την ώρα σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων. Η Αστυνομία κάνει έκκληση για αποφυγή σε άσκοπες μετακινήσεις. Κλεισ...

Πυκνή χιονόπτωση αυτήν την ώρα σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων. Η Αστυνομία κάνει έκκληση για αποφυγή σε άσκοπες μετακινήσεις.
Κλειστή παραμένει η Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων
Με υποχρεωτική κίνηση με αλυσίδες
Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης.
Ε.Ο Άγιου Βασιλείου, Πιτιτσας.
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Καταρράκτης μέχρι Κομπηγάδι.)
Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων.
Ε.Ο. Αιγείρας – Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ.
Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 3ο χλμ.
Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 8ο χλμ.

Πρόγνωση
Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10 Ιανουαρίου), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από μεθαύριο Τετάρτη (11 Ιανουαρίου) από τα δυτικά της Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται απόψε τη νύχτα να είναι κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, αυτή τη φόρα και με βροχές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Αναλυτικά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και εκτεταμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σοβαρό θέμα. Μάλιστα, επειδή οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι κατά τόπους έντονες, όπως στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια αναμένονται και σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, έως αύριο το απόγευμα».
Όπως σημείωσε ο κ. Λάλος στην Αττική, θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε. «Θα είναι αρκετές, κυρίως στα βόρεια του νομού, και όχι μόνο στα ορεινά αλλά κατά τόπους και στα πεδινά. Αναμένεται να διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι και σταδιακά να αρχίσουν να περιορίζονται. Την Τετάρτη, δεν θα πέσουν χιόνια στα πεδινά του νομού, ενώ αναμένονται βροχές και ίσως καταιγίδες».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνει γνωστό ότι:
«Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης αλατιού για την κακοκαιρία στην Περιφέρειά μας.
Για την μεγαλύτερη δε διασφάλιση, σήμερα προβήκαμε σε επιπλέον προμήθεια 470 τόνων, επιπλέον αυτών που διαθέτουμε αποθηκευμένους, ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει τη συγκυρία. 
Πράγματι, οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων.  Για να ανταποκριθούμε σε αυτές καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλατιού, περίπου 1.000 τόνοι, τόσο από τις δικές μας υπηρεσίες, όσο και από τους Δήμους στους οποίους διαθέσαμε αλάτι. 
Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ετοιμότητα, τόσο σε πόρους όσο και σε διαδικασίες,  προκειμένου να ανταπεξέρχεται άμεσα  στις ανάγκες που προκύπτουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.