HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Ολική διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην δημοτική οδό Παλαιού Σουλίου

Στα πλαίσια επειγουσών εργασιών λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγής τροχ...

Στα πλαίσια επειγουσών εργασιών λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε η ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στην δημοτική οδό Παλαιού Σουλίου προς Μοίρα λόγω κατολίσθησης στη θέση Αγία Μαρίνα του οικισμού Μοίρα. 
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από Πάτρα προς Μοίρα και αντίστροφα θα διεξάγεται μέσω οδικού δικτύου Χαλανδρίτσας. 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από έκδοσης της παρούσας απόφασης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο έως αποκατάστασης του προβλήματος στην εν λόγω οδό. 
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την τοποθέτηση των σχετικών ρυθμιστικών πινακίδων από τον υπεύθυνο εργολάβο και ανάρτησής της απόφασης στο διαδίκτυο.

Η Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων
Αναφορικά με δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή εγκατέλειψε την Τοπική Κοινότητα Μοίρα, στο μεγάλο πρόβλημα της κατολίσθησης στην οδό Παλαιού Σουλίου – Μοίρας, η Δημοτική Αρχή κάνει γνωστά τα εξής:
1. Από την πρώτη μέρα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το σημείο της κατολίσθησης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, με κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου (ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος απουσίαζε στην Αθήνα, από την Τετάρτη ως την Κυριακή).
2. Την Παρασκευή επισκέφθηκε το χώρο, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής, με επικεφαλής τον Νικόλαο Τσιρώνη, Προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας της ίδιας Διεύθυνσης.
3. Μετά από συνεννόηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Στάμου, με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Λαμπρόπουλο, συγκροτήθηκε κλιμάκιο γεωλόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κουκουβέλα και τους κ.κ. Νικολακόπουλο -επίσης καθηγητή Γεωλογίας- και Σταμούλη, που εξέτασε και αποτύπωσε το φαινόμενο της κατολίσθησης με επιτόπου μετάβαση την Δευτέρα, μαζί με τον γεωλόγο της Διεύθυνσης του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν και άλλες μετρήσεις την τρέχουσα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, για να εκτιμηθεί η έκταση του φαινομένου.
Από την πρώτη μέρα, πέρα από την σηματοδότηση για απαγόρευση διέλευσης από την οδό Παλαιού Σουλίου – Μοίρας, εστάλησαν μηχανήματα, για να βελτιώσουν την βατότητα του δρόμου από Μοίρα προς Χαλανδρίτσα για να υπάρχει επικοινωνία της Τοπικής Κοινότητας με την πόλη.
Αύριο Πέμπτη, ο Αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος, με τον Διευθυντή Έργων Υποδομής. Γιώργο Σπηλιωτόπουλο και κλιμάκιο μηχανικών, θα επισκεφθούν το χώρο της κατολίσθησης, έχοντας και τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής των γεωλόγων.
Επειδή η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και τα μεγάλα προβλήματα στις καθημερινές δραστηριότητές τους, θα παρέμβει άμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Υπουργείο Υποδομών για άμεση υλικοτεχνική και οικονομική αρωγή για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.