Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ για την επίσκεψη Σπίρτζη: «Αιδώς Αργείοι»

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν καθημερινά δυστυχήματα με νεκρούς και τραυματίες λόγω των κακών γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ...

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν καθημερινά δυστυχήματα με νεκρούς και τραυματίες λόγω των κακών γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Πατρών-Πύργου, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην Πάτρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
• Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου ο οποίος είναι ένα έργο που με αγωνία και προσδοκία αναμένουν οι πολίτες της Αχαίας, Ηλείας και που ο ίδιος ο κος Υπουργός είχε εξαγγείλει ότι θα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρασίες τον Ιούνιο του 2016, σήμερα εν έτει 2017 έχει πολύ «δρόμο» να διανύσει ακόμα.
• Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν καθημερινά δυστυχήματα με νεκρούς και τραυματίες λόγω των κακών γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης «Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου». Αντί για Εθνική οδό έχουμε έναν δρόμο καρμανιόλα, που διασχίζεται από πεζούς, ζώα, δρόμους, παράδρομους, σε όλα του τα σημεία.
• Από τις αρχές του 2014 ξεκίνησε η προσπάθεια για την κατασκευή του Πάτρα-Πύργος, αυτόνομα, ως δημόσιο έργο με βάση χρηματοδότηση του Νέου ΕΣΠΑ και του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο τότε Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του έργου με μία ενιαία εργολαβία με κόστος 475εκ.ευρώ που τελικά οριοθετήθηκε για τον Ιανουάριο του 2015. Η Κυβέρνηση άλλαξε. Ο νέος (και σημερινός) Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποφασίσε την ακύρωση του έργου και την επαναδημοπράτηση του με οκτώ συνολικά εργολαβίες.
• Χρειάστηκε να φτάσουμε στην Άνοιξη του 2016 για να δούμε την πρώτη δημοπράτηση.
• Έτσι τρία χρόνια μετά την κήρυξη του Πάτρα-Πύργος ως αυτονόμου τμήματος βρισκόμαστε στο σημείο 0.
• Σημαντικότατο είναι να σημειώσουμε ότι ο Φάκελος Μεγάλου Έργου πρέπει να υποβληθεί στις Βρυξέλλες με το σύνολο των τμημάτων και θα πρέπει να είναι ώριμος για να εγκριθεί άμεσα και να ξεκινήσει η ροή της χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι προκηρύξεις των τμημάτων του έργου, «το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (έργο 2014ΣΕ07100044, ΣΑΕ 071)». Αυτό ισχύει μέχρι το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ» και γι' αυτό το λόγο αναγράφεται πως «η Προϊσταμένη Αρχή δεν θα προχωρήσει σε κοινοποίηση προς τον ανακηρυχθέντα ανάδοχο της εγκριτικής απόφασης του αποτελέσματος της δημοπρασίας πριν την ένταξη του έργου σε Ε.Π. του ΕΣΠΑ».
Απαιτείται πλέον συγκεκριμένο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου ο οποίος σημειωτέον έχει κατατμηθεί σε 8 τμήματα γεγονός που δυσχεραίνει την υλοποίησή του. Πότε προβλέπεται να διεξαχθούν οι επόμενες 3 δημοπρατήσεις και μετά από πόσο καιρό θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα?
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα- Πύργος είναι ένα έργο εξόχως αναπτυξιακό, που θα ενώσει την Αρχαία Ολυμπία και Ιόνια Οδό συμβάλλοντας στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.
Προς τι λοιπόν οι θριαμβολογίες κύριε Σπίρτζη; Σας ταιριάζει απόλυτα η ρήσις «Αιδώς Αργείοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.