Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκοιμήθη ο δημοδιδάσκαλος και πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Πορρωβίτσας Αιγίου

+ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΠΟΡΡΩΒΙΤΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Παρασκευή 13η Ιανουαρίου  2017 Εκοιμήθη ο δημοδιδάσκαλος και...

+ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΠΟΡΡΩΒΙΤΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Παρασκευή 13η Ιανουαρίου  2017

Εκοιμήθη ο δημοδιδάσκαλος και πρωτοψάλτης του Ι.Ναού μας Δημήτριος Σταθόπουλος σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Τετάρτη μετά από ολιγοήμερη δοκιμασία στο Νοσοκομείο Αιγίου. Ο εκλιπών, γεννημένος στην Πορρωβίτσα, ήταν ο πρωτοψάλτης της Εκκλησίας για περισσότερο από μισό αιώνα και υπηρέτησε πολλές ανάγκες στον Οικισμό, ενώ ως διδάσκαλος υπηρέτησε στο Καλλιφώνιο Καλαβρύτων και στον Άγιο Αθανάσιο Αιγίου. 

Με την σύζυγό του Βασιλική (το γένος Ιωάν. Στεφανόπούλου από την Κέρτεζη Καλαβρύτων) απέκτησαν δύο παιδιά τον Μιχάλη και την Ειρήνη. Κατά την ενασχόλησή του με τα κοινά στην γενέτειρά του υπηρέτησε τον τοπικό Σύλλογο ως πρόεδρος και κυρίως την ομόνοια και την αγάπη μεταξύ των κατοίκων μελών του εν λόγω Συλλόγου. Επίσης συνετέλεσε στην ανέγεσση του Ι. Ναού Αγίου Νικολάοπυ στην Άνω Πορρωβίτσα, βοήθησε όταν και όπου χρειάστηκε την Ενορία του Χωριού του ως ένας πραγματικός άρχοντας με ευγένεια και ταπείνωση. Όσον αφορά την Εκκλησία ήταν ο πρωτοψάλτης στις χαρές και τις λύπες, στα πανηγύρια και τις γιορτές με γνώση και κατάρτηση βυζαντινής Μουσικής. Ποτέ του δεν ελάμβανε χρήματα και αν κάποιος επέμενε τα προσέφερε στο φιλόπτωχο της Ενορίας. Ακόμη ως μέλος του Συλλόγου ΄΄φίλοι της Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας’’ από τη θέση του γεν. γραμματέα προσέφερε καλές και πολύτιμες υπηρεσίες. 
Όταν χρειάστηκε να περιφραχθεί ο χώρος που περικλείει τον Ενοριακό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών, έλαβε πρωτοβουλία και εξουσιοδότητση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Ιερά Μητρόπολη,, κάλεσε μηχανικό, σχεδίασαν και περιάκλεσαν με μαντρότειχο και κάγκελα την πλατεία της Εκκλησίας, με δωρέα του Συλλόγου τον οποίο διήυθυνε ως πρόεδρος, ( για να αμφισβητηθεί μετά από χρόνια από χώρος της Εκκλησίας ως..κοινόχρηστος με τον δήμο Ακράτας.) Υπήρξε φιλάνθρωπος, δίκαιος, σοβαρός, αλλά κυρίως πιστός χριστιανός με ιδιαίτερη αγάπη και λατρεία στους πολιούχους Αγίους του Οικισμού Τρείς Ιεράρχες τους οποίους και υπηρέτησε έως τέλους. 
Στην εξόδιο ακολουθία του που ήταν πάνδημη, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιος, ο οποίος με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτισε τον κεκοιμημένο και λόγια παρηγοριάς τους οικείους του Μέλη του Συλλόγου που ανήκε πρωτοψάλτες και Ιεροψάλτες έψαλλαν με ιδιαίτερη κατάνυξη την εξόδιο αυτή ακολουθία. Ακούστηκαν και επικήδειες ομιλίες από τον Σύλλογο Ιεραψαλτών, από τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο, ενώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δια του ιερέως προέδρου απηύθυνε ψήφισμα για τον κεκοιμημένο διδάσκαλο και την ανακοίνωση ότι εντός του έτους θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ανιδιοτελή εργάτη της Εκκλησίας. Η Οικογένειά του αντί στεφάνων όπως και πολλοί συγχωριανοί και φίλοι, προσέφεραν χρηματικά ποσά υπέρ της Εκκλησίας. 
Ο Νικητής του θανάτου και της ζωής Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είθε να αναπαύει την ψυχή του αείμνηστου και προσφιλούς διδασκάλου μας. + ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ( επι θανάτου)
Το  Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον συνελθόν εκτάκτως σήμερον 10η  Ιανουαρίου 2017,  μετά βαθυτάτης λύπης και οδύνης, άμα τη πληροφορία δια την εκδημίαν εις Κύριον του προσφιλεστάτου και πολυσεβάστου, ανιδιοτελούς συνεργάτου μας επι σειράν ετών, του Πρωτοψάλτου του Ιερού ημών Ναού,
 αειμνήστου Δημητρίου Σταθοπούλου, πρώην Δημοδιδασκάλου,
Απεφάσισε ομοφώνως τα κάτωθι:
1. Να συμπαρασταθεί άμεσα εις την οικογένειαν με την παρουσίαν του Ιερέως προέδρου.
2. Να αναρτήσει μεσιστίους τις σημαίες του Ιερού Ναού δια μίαν εβδομάδα.
3.  Να παραβρεθεί εις την εξόδιον ακολουθίαν που θα ψαλλεί εις τον ενταύθα Ιερόν Ναόν την Παρασκευήν ώρα 11.00 π.μ. και να ακολουθήσει την περιφοράν έως της ταφής.
4. Να εκφωνηθεί υπό του Ιερέως προέδρου το παρόν ψήφισμα, σύντομος λόγος και να εκφραστούν συλλυπητήριες ευχές προς την χήρα σύζυγον και τα τέκνα του κεκοιμημένου.
5. Να κατατεθεί εις μνήμην του χρηματικόν ποσόν εις το Γηροκομείον της Ιεράς ημών  Μητροπόλεως ( Αίγιον)
6. Να γραφεί και να μημονεύεται το όνομά του πάντοτε εις την ιεράν Προσκομιδήν και την Θείαν Λειτουργίαν.
7. Να παραδοθεί εις την οικογένειαν του κοιμηθέντος ειδική τιμητική πλακέτα, σε τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλο χρόνο.
ΔΙΑ ΤΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
 Ιερεύς πρόεδρος                                
+ πρωτ.ΣωτήριοςΚόσκορης                                                                                                                                                                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.