HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» ζητά ΕΣΕΕ

Τον ορισμό «Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθε...

Τον ορισμό «Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι ο Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως σημειώνεται στην επιστολή, δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη γραφειοκρατία και λειτουργικά κόστη και αποφυγή της απώλειας κρίσιμου χρόνου για την εξέλιξη υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας είναι η μειωμένη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και η ανασφάλεια που προκαλεί στον καταναλωτή το συγκεκριμένο μέσο πληρωμής.
Φόβοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, για  παρακολούθηση  των  οικονομικών στοιχείων και  επιδόσεων, για μεγαλύτερες και μη ελεγχόμενες χρεώσεις, για  αντιγραφές καρτών και ηλεκτρονικές κλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη και βάζουν «φρένο» στο μοναδι κό μέσο για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και την ελεγχόμενη αύξηση του τζίρου και  απόκτηση ρευστότητας από  τις χτυπημένες  λόγω  της κρίσης μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Οι παράγοντες που συντείνουν στο αποτέλεσμα αυτό είναι δύο:
Η έλλειψη  ενημέρωσης των απλών πολιτών για τα προτερήματα των ηλεκτρονικών συναλλαγών 
Ηέλλειψη συγκροτημένου και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου που να παρέχει επαρκές συναίσθημα ασφάλειας στον συναλλασσόμενο πολίτη.
Άλλωστε, η επιτυχία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που ορίστηκε με το ν. 3943/2011 δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των διαδικασιών δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην άρση της ανασφάλειας των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.