Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σήμα κινδύνου στον Λάδωνα - Πλημμύρισαν χωράφια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε επικίνδυνο σημείο έχει φτάσει η στάθμη των νερών στο Λάδωνα ποταμό από τις πηγές του έως και κοντά στην Χελονωσπηλιά. Σε πολλά σημε...

Σε επικίνδυνο σημείο έχει φτάσει η στάθμη των νερών στο Λάδωνα ποταμό από τις πηγές του έως και κοντά στην Χελονωσπηλιά. Σε πολλά σημεία έχει ήδη υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες ενώ κινδυνεύουν, κτηνοτρόφοι και ποιμνιοστάσια της περιοχής.
Ο ποταμός παρά τις εκκλήσεις τόσο των τοπική κοινότητας και των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής για να γίνει έγκαιρα ο καθαρισμός, ο ποταμός δεν  καθαρίστηκε με αποτέλεσμα υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίζουν τα χωράφια, καταστρέφοντας και τις ελάχιστες εναπομένουσες καλλιέργειες. 
Ο Λάδωνας  πηγάζει από τα Αροάνια και συγκεκριμένα από το όρος Πεντέλεια (πρώην: Ντουρντουβάνα). Οι πηγές του βρίσκονται στην περιοχή του χωριού Λυκουρία, στην περιοχή που ονομάζεται "Ράχη Πύργου" ή "Κεφαλόβρυσο" όπου αναβλύζει μέσα από καταβόθρες με τόση δύναμη ώστε θα μπορούσε να κινεί ταυτόχρονα 20 μύλους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα 1906, γεγονός που τον καθιστούσε ακόμα και τους θερινούς μήνες δυσδιάβατο.
Διασχίζει τον Νομό Αχαΐας και τον Νομό Αρκαδίας και συμβάλλει στον Αλφειό. Το μήκος είναι μεγαλύτερο από 60 χιλιόμετρα και το ρους του στον χάρτη μοιάζει με φίδι που ελίσσεται. Παραπόταμοί του είναι ο Αροάνιος ή Κατσάνα, ο Πάος ή Πάϊος ή Ξεροπόταμος, ο Τράγος ή Νταραίικο ποτάμι. Κοντά στη συμβολή του με τον Αλφειό ονομάζεται και "Ρουφιάς".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 18/1/17 ΩΡΑ 5:00μμ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.