Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία διεκδικεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , προκαλώντας...

Μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκαλώντας πολλά προβλήματα, έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την Πολιτική Προστασία.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμμετείχαν οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης και οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Όπως τονίστηκε, επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο πενθήμερο με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή μας, έντονη χιονόπτωση και ολικό παγετό, εκτός από τα ορεινά και σε πεδινά και παραλιακά σημεία, με την Πολιτική Προστασία και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι αρμοδιότητά της και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός των παραχωρημένων οδικών αρτηριών – Ολυμπία και Ιόνια Οδό).
«Κρατήσαμε ανοικτές τις βασικές οδικές αρτηρίες και ιδίως σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπως Ναυπακτία, Θέρμο, Βάλτος, Αιγιάλεια, Καλάβρυτα, Ερύμανθος κ.α. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν σε πολύ καλή συνεργασία με τους Δήμους και τις αρμόδιες Αρχές, Πυροσβεστική και Αστυνομία, τους οποίους και ευχαριστούμε για την υπερπροσπάθεια» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε από όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «δεν κοιτάμε σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα, Δήμος ή Περιφέρεια. Δίνουμε λύσεις για τον πολίτη. Αυτό αποτελεί για την Περιφέρεια κανόνα».
Άμεσης προτεραιότητας, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανθρώπινο δυναμικό και μάλιστα άμεσα, με χειριστές.
«Η διαρκής μείωση του προσωπικού της Περιφέρειας πρέπει να σταματήσει τώρα. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της χώρας και των περιφερειών, με χειριστές και όλες τις ειδικότητες» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.
Μάλιστα ζήτησε από τις Υπηρεσίες, τη διερεύνηση άμεσης προμήθειας ειδικών για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων πολυμηχανημάτων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων, καθώς και επιπλέον προμήθειες αλατιού, σε περίπτωση που απαιτούνται.
Παράλληλα, ανελήφθησαν ήδη πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων Αρχών, Υπουργείου και ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών, αποκατάστασή τους και ανακούφισης των πληγέντων, ιδίως των αγροτών και των κτηνοτρόφων που υπέστησαν σοβαρότατες καταστροφές στην παραγωγή τους λόγω των δυσμενών αυτών συνθηκών.
Μάλιστα, ήδη έχει σταλεί επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και στον πρόεδρο ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, όσο και στον αναπλ. Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος καταφθάνει αύριο στην Αχαΐα.
Κατά την σύσκεψη, τέθηκε στο επίκεντρο η προετοιμασία και ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ένα πιθανό νέο κύμα κακοκαιρίας το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.
Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν μια τεράστια μάχη νυχθημερόν για να διασφαλίσουν τους συμπολίτες μας, που εργάστηκαν με αυταπάρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε όλοι, στο μέλος της οικογένειας μας, της Περιφέρειάς μας, που τραυματίστηκε την ώρα της μεγάλης επιχείρησης. Είμαστε δίπλα του».
Επιπλέον, συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Τέγας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Χρήστος Αναγνωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.