HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Ο πλούτος, ο οποίος πτωχεύει και η πτώχευση, η οποία πλουτίζει» από τον Ηγούμενος Ι.Μ.Μ.Σπηλαίο π. Ιερώνυμος Κάρμας

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», στο Αίγ...

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», στο Αίγιο όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, με θέμα: «Ο πλούτος, ο οποίος πτωχεύει και η πτώχευση, η οποία πλουτίζει».
Ο ομιλητής έκανε μία αναφορά περί του πλούτου και της φτώχειας, ως προς τα υλικά αγαθά, ως κοινωνικά φαινόμενα,που επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό τη ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους, ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, προκαλώντας αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις
Απέναντι σε όλα αυτά, έρχεται η Εκκλησία να μας διδάξει ότι τα υλικά αγαθά είναι εφήμερα και ότι πλούσιος είναι ο πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος αγωνίζεται διαρκώς για να κερδίσει το πνεύμα του Θεού, μέσα από τη μυστηριακή ζωή,που αποτελεί το μεγαλύτερο αγαθό και το οποίο ποτέ δεν πτωχεύει τον άνθρωπο.
Την ερχομένη Κυριακή 29η Ιανουαρίου 2017 θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της καθ’ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Τοπαιγνίδι της Χάριτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.