HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσακαλώτος: Θέλουν δεσμεύσεις που Είναι μια δέσμευση που υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την εκ των προτέρων θεσμοθέτηση μέτρων εξέφρασε μετά την...

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την εκ των προτέρων θεσμοθέτηση μέτρων εξέφρασε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και δεν είναι απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων. Αυτό υπερβαίνει το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια όλων των συναντήσεών του βρέθηκε «κοινός τόπος». 
«Ο πρώτος κοινός τόπος ότι η ελληνική ανάπτυξη βαίνει πολύ καλύτερα από ότι ανέμεναν πολλοί. Όλοι συμφώνησαν ότι σε δημοσιονομικό επίπεδο είχαμε φοβερά αποτελέσματα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, και συμπλήρωσε: «Πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έρθει στην ανάπτυξη φτάνοντας σε μια ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών πτυχών στη β’ αξιολόγηση επί του χρέους αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την ελληνική οικονομία μετά το τέλος του προγράμματος. Νομίζω ότι ο καθένας που μίλησε επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας χρόνος και πρέπει να φτάσουμε σε μια λύση πολύ γρήγορα». 
Αναφερόμενος στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αναφορικά με την εκ των προτέρων θεσμοθέτηση μέτρων, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εκκρεμές ζήτημα με το Ταμείο. «Αυτό φαίνεται ότι πρέπει να το ξανασκεφτούμε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, και συμπλήρωσε: «Αυτό υπερβαίνει το όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή κουλτούρα. Δεν είναι ορθό να ζητάς από μία χώρα να νομοθετήσει δύο τρία χρόνια πρωθύστερα το τι θα κάνει το 2019 και μετά. Είναι μια δέσμευση που υπερβαίνει το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι οι δεοντολογικές αξίες παραγκωνίζονται έτσι. Μπορούμε να καλύψουμε το χάσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.