Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Μία ανεπανάληπτη βραδιά με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη και οι φίλοι του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου...

Μία ανεπανάληπτη βραδιά με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη και οι φίλοι του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου στις κατάμεστες αίθουσες του ξενοδοχείου «Αστήρ».
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: "η εκδήλωση αποτέλεσε για μία ακόμη φορά την «ζωντανή» απόδειξη πως ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και πως οι δράσεις του γνωρίζουν καθολική αναγνώριση". 
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, επίσκοπος Κερνίτσης κ κ Χρύσανθος Στελλάτος,ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελείται στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και την προσφορά του στην παράδοση και τον πολιτισμό. 
Την εκδήλωση πλαισίωσε με μελωδίες η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, ενώ τα χορευτικά υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων, παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, την Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο και άλλα μέρη της Ελλάδος.
Η πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, κ Κατερίνα Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Π.Σ.
Όπως ανέφερε, ο Σύλλογος παρά την οικονομική κρίση και αυτή τη χρόνια θα συνεχίσει να υπηρετεί με πείσμα τους στόχους του συλλόγου, που είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων της πατρίδας μας. 
Με θερμά λόγια μίλησαν για τη σπουδαία δράση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι που πήραν το λόγο στη διάρκεια της βραδιάς.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν ο εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος για την προσφορά του στο Σύλλογο, τον τόπο και τον πολιτισμό. 
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ
Την παρουσίαση, έκανε η δικηγόρος Στέλλα Πανουτσακοπούλου.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, από χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές του Συλλόγου που «πλημμύρισαν» τις αίθουσες του ξενοδοχείου δίνοντας αμιγώς παραδοσιακό χρώμα.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στο κάλεσμα του Παγκαλαβρυτινού για τη νέα χρονιά το «παρών» έδωσε το σύνολο σχεδόν των Αρχών και των φορέων της περιοχής μας, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρέστησαν οι, Βουλευτές Ανδρέας Ριζούλης, Ιάσων Φωτήλας, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Κατσανιώτης δια του εκπροσώπου του Πάνου Σακελλαρόπουλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Νικολόπουλος.
Οι Πολιτευτές Αθανάσιος Νταβλούρος, Γεωργία Ντάτσικα , Γιάννης Λαινιώτης,Λεωνίδας Θωμάς,Ευσταθία Γιαννιά,Έλενα Κονιδάρη-Αντωνοπούλου,Άγγελος Τσιγκρής, Βίβιαν Σαμούρη,
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αχαίας κ Νίκος Ρουμελιώτης,
Εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαβρύτων η Χρύσα Παπαδάτου,ο κ Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Χρήστος Μπακαλάρος, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Βίβιαν Σαμούρη, Τρύφων Φωτόπουλος ,κ Παπακανέλλος.
Επίσης Αντιπροσωπεία του ΕΕΣ,ο σύλλογος Γυναικών Πάτρας, με την πρόεδρο κ Αννα Μαρία Ρογδάκη,ο Σύλλογος <Αγκαλιάζω> ,Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» ,ο Σύλλογος Λειβατζινών Αχαίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων κ Τσιλιμέκη,ο κ Α Αγγελόπουλος Αντιπρόεδρος του συλλόγου Κλειτορολευκασίων, ο Σύλλογος Κλειτορίων Αθήνας, η κ Χασαποπούλου Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών» Ο Στριφτόμπολας» και μέλη και φίλοι του Συλλόγου τους οποίους η διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.