HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει

Στην ανακοίνωση του τομέα αγροτικού της ΝΟΔΕ Αχαΐας σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χιόνι και τον παγετό ε...

Στην ανακοίνωση του τομέα αγροτικού της ΝΟΔΕ Αχαΐας σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χιόνι και τον παγετό επισημαίνεται:
"Οι πρωτοφανείς για την χώρα μας καιρικές συνθήκες βρήκαν για άλλη μια φορά την χώρα απροετοίμαστη. Πολλά μέρη της χώρας είναι ακόμα αποκλεισμένα από το χιόνι και τον παγετό, εθνικές οδοί έκλεισαν και μια σειρά από επαγγελματίες έπαθαν σοβαρές ζημιές. Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας την πάγια τακτική επίρριψης ευθυνών σε τρίτους.
Στην πραγματική ζωή, όμως, ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί εσπεριδοειδών και κτηνοτρόφοι κλαίνε πάνω από την χαμένη τους παραγωγή. Δέντρα καταστράφηκαν, ζώα έχουν ψοφήσει από τον παγετό, ενώ πολλές μονάδες έμειναν χωρίς τις απαραίτητες πρώτες ύλες.
Και κανείς δεν κάνει λόγο, ακόμα τουλάχιστον, για ενεργοποίηση του εθνικού συστήματος αποζημιώσεων. Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ασχοληθεί με την ένταξη των παραγωγών σε επενδυτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και την ενίσχυσή τους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Αντιθέτως, πολύτιμα, δεσμευμένα χρήματα λιμνάζουν αναξιοποίητα.
Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιανουαρίου.
Ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό; Κάθε ελπίδα για σοβαρή, διεκδικητική στάση έχει χαθεί.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.