HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Μας ενθουσιάζει πάντα και μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών με την πρωτοποριακή δράση του και...

Μας ενθουσιάζει πάντα και μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών με την πρωτοποριακή δράση του και με τις κορυφαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.Μια τέτοια εκδήλωση απολαύσαμε την Κυριακή 15-1-2017, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» στην Αθήνα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Γενική Συνέλευση και την βράβευση συμπατριωτών μας που διακρίθηκαν σε τομείς του πολιτισμού, των γραμμάτων, της παράδοσής μας, της ιστορίας, της συγκράτησης και διάδοσης των αξιών της πατρίδας μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους-πέρα απ τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου-πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι Καλαβρυτινών και άλλων Συλλόγων, που έχουν στο στοχασμό τους την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. 
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: Πολυμελής ομάδα από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, αποτελούμενη από τους Αρετή Πραγιά που εκπροσώπησε και τον Σύλλογο Σωποτινών, Νίκο Παπακωνσταντόπουλο, Νίκο Κυριαζή, Μαριάνθη Χρονοπούλου και ως πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων, μαζί με την Γ. Γραμματέα κ. Παπαδοπούλου, και η κ. η Γρίβα Εύη από Κερπινή μέλος της Εξ. Επιτροπής της Π. Ε. 
Παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος πρόεδρος των Καλαβρυτινών του Πειραιά, ο Δήμος Τράγκας πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Καλαβρύτων, ο τ. πρόεδρος του Συλλόγου Σωποτινών Κώστας Παπαναγιώτου,η Δήμητρα Καζαζάκη από τον Σύλλογο Λειβαρτζινών, η Ελένη Πορετσάνου από το Λεχούρι, ιδιοκτήτρια του Ιστορικού Μουσείου «ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ», ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηρακλής Ρούπας, ο έγκριτος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας του μεγαλειώδους «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», κ. Αθανάσιος Τζώρτζης από τον Προφήτη Ηλία, (Γκέρμπεσι Καλαβρύτων), καθώς και ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτριος Κυριακόπουλος απ το Περδικονέρι Γορτυνίας και ο συγγραφέας Στέφανος Μαυρομμάτης από το Σκεπαστό Καλαβρύτων. 
Της Γ. Σ. προήδρευσε με επιτυχία, ο Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. Αλέξανδρος Σταθόπουλος, με γραμματέα την Φωτεινή Γεωργακοπούλου. 
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου τα είχε οργανώσει όλα άψογα και αξιοζήλευτα κι αυτό φάνηκε καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης-που την παρουσίασε με υπέροχο τρόπο ο τελετάρχης και ειδικός γραμματέας Βασίλης Καλογερόπουλος- αλλά και στον απόηχο αυτής που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Πέρα απ τα προαναφερόμενα ο Σύνδεσμος, δια της Γ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, για την υλοποίηση και πραγμάτωση του μεγάλου έργου του «ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» στους πρωτεργάτες κ.κ. Ιωάννη και Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου. Κατόπιν, τίμησε σημαίνοντα πρόσωπα του τόπου μας που αληθινά αξίζουν κάθε διάκριση. 
Παρουσιάζουμε εδώ ένα μικρό απόσπασμα από τον γλαφυρότατο λόγο του προέδρου του Συνδέσμου, Κωνσταντίνου Νικολόπουλου-Καμενιανίτη για να βάλουμε κάθε αναγνώστη μας στο όλο κλίμα της εκδήλωσης. 
Αιδεσιμολογιώτατε π. Χρήστο Κυριακόπουλε, αξιότιμοι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Καλαβρυτινών και άλλων συλλόγων της πατρίδας μας. Αγαπητοί συγχωριανοί Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, φίλες και φίλοι του Συνδέσμου μας σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση για το 2017. Αγαπητοί μου, η παράδοση και ο πολιτισμός για εμάς είναι αντίσταση. Αντιστεκόμαστε στην φθορά, στον αφανισμό και στην υποτέλεια, με δράσεις, που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, με αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας!
Ζούμε ομολογουμένως σε μια δύσκολη εποχή. Μια κομβική ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στο τόπο μας. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία απειλεί την κοινωνική μας συνοχή που υπονομεύει το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Ο Σύνδεσμός μας με τις όποιες του δυνατότητες και στο όριο το εφικτού , εμείς με τις δράσεις μας τις συνέργειες, τις συνεργασίες με όλους τους φορείς του τόπου μας προσπαθούμε να κρατήσουμε ανέπαφο τον κοινωνικό ιστό των χωριών μας και να κρατήσουμε αναμμένη την σπίθα της ελπίδας.
Ελπίζουμε ότι όλοι ενωμένοι μακριά από σκοπιμότητες να αντιπαλέψουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Ο Σύνδεσμός μας - αγαπητοί μας κυρίες και κύριοι - έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο μας και την πατρίδα, αλλά και στην ανάδειξη και επιβράβευση όσων ατόμων ή και ομάδων ατόμων το πράττουν.
Έτσι καθιερώσαμε όπως γνωρίζετε από πέρυσι, να τιμούμε ανθρώπους από τα χωριά μας και φίλους αυτών, καθώς και από τον ευρύτερο Καλαβρυτινό χώρο, για την μεγάλη και ξεχωριστή προσφορά τους: Στον πολιτισμό στα γράμματα, την θρησκεία, την πατρίδα μας και τις αξίες της, στην διάδοση της παράδοσης και της ιστορίας μας, για την μεγάλη προσφορά τους στα κοινά του τόπου μας, στο Σύνδεσμό μας, στα χωριά μας.
Το Δ. Σ. δίνει έκρινε σκόπιμο ότι, σε μια εποχή που οι αξίες χάνονται και πολεμούνται, πρέπει να τιμά ανθρώπους με αξίες που αγωνίζονται όρθιοι στις επάλξεις και διακρίνονται σ αυτούς τους τομείς που προαναφέραμε. Έτσι λοιπόν τούτη τη χρονιά θα τιμήσουμε με τιμητικές πλακέτες κάποιους λαμπρούς συμπατριώτες μας που ξεχωρίσαμε, και των οποίων τα ονόματα θα σας τα αναφέρουμε κατωτέρω μαζί με σύντομο βιογραφικό αφιέρωμα στον καθένα.
1) Ο πρώτος που τιμούμε σήμερα αγαπητοί μου είναι ο γνωστός σε όλους αιδεσιμολογιώτατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος.
Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, σήμερα Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωροπού, ευπατρίδης τη καταγωγή εκ Γορτυνίας Αρκαδίας της Πελοποννήσου, είναι γνωστός εις τον απανταχού πνευματικόν κόσμον δια την καλλιφωνία του, την άριστη μουσική κατάρτισή του και την ανιδιοτελή προσήλωσή του και προσφορά του εις την λαϊκή και εκκλησιαστική παράδοση του τόπου μας.
Όμως πάνω απ όλα διακρίνεται ως έξοχος οικογενειάρχης και ταπεινός άνθρωπος, δια τούτο και έχει κερδίσει την αγάπη όλων των συμπατριωτών μας και βεβαίως όλων εκείνων οι οποίοι τον εγνώρισαν. Εμείς σήμερα τον τιμούμε ως άνθρωπο του Θεού και γνήσιο Έλληνα, δεύτερον ως πρώτυπον ιερέως, παιδαγωγού καθηγητού, και τρίτον ως πρωτομάστορα μουσικοδιδάσκαλο και μουσικό, ο οποίος όπου κι αν παραστεί τιμά τα αιματοβαμμένα Μοραΐτικα χώματα και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Του ευχόμεθα υγιεία και δύναμη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο πνευματικό και εθνικό του έργο.
Με τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο έχω και κοινές οικογενειακές καταβολές ο υποφαινόμενος, πράγμα το οποίο με κάμει ιδιαιτέρως χαρούμενο και υπερήφανο. Π. Χρήστο Κυριακόπουλε, ο Θεός να μεγαλύνει το έργο σας.
2) Οι δεύτεροι τιμώμενοι σήμερα είναι το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνας Αναγνωστοπούλου.
Το ευγενές και πάνυ δραστήριον ζεύγος Ιωάννου και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου έχει συνδεθεί δια πολλών ευεργεσιών με όλο τον ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνον. Η ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ι. Ναού του Νεοσιομάρτυρος Παύλου εις την γενέτειρά του την Αροανία-Σοπωτό Καλαβρύτων είναι ένα από τα πρωτοπόρα έργα του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, το οποίο ίδρυσαν με πολλή αγάπη και μόχθο. Ο υπ΄ αυτών ιδρυθείς επίσης Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος» και βεβαίως το Σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους», μαρτυρούν την μεγάλη πνευματική γενναιότητα που τους διακατέχει για την προάσπιση των οσίων και των ιερών της φυλής μας.
Διά τα υψηλά ταύτα ιδανικά, τα οποία σήμερα καταπατούνται από το επίσημο ελληνικό κράτος, το ζεύγος Ιωάννου και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου έχει αναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της επιγείου βιοτής του προσφέροντας ακόμη και ολόκληρη την υλική περιουσία του, την οποία απέκτησε με αίμα εν Ελλάδι και αλλοδαπή.
Η σημερινή διάκριση του Συνδέσμου μας προς τον κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο και την Πανεπιστημιακή Βιολόγο καθηγήτρια κ. Αικατερίνα, είναι το ελάχιστο το οποίο θα ημπορούσαμε να προσφέρουμε, έναντι της τεράστιας προσφοράς τους εις τον Καλαβρυτινό Χώρο και πέραν αυτού.
3) Τρίτος τιμώμενος είναι ο εκλεκτός μας Γεώργιος Δαλιάνης.
Ο εκλεκτός συμπατριώτης μας κ. Γεώργιος Δαλιάνης εκ Τριποτάμων Αχαΐας του τοπ. διαμ. Ψωφίδος, έχει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική παρουσία εις τα εν Ελλάδι μουσικά δρώμενα. Ο ίδιος και όλα τα λοιπά εκλεκτά μέλη της οικογενείας του - τα οποία στο πρόσωπο του κ. Γεωργίου Δαλιάνη τιμούνται και αυτά - έχουν μια πρωτοποριακή παρουσία και προσφορά στην τοπική μουσική μας παράδοση. Με την αξιοζήλευτη αυτή πνευματική του δραστηριότητα, διασώζει και προβάλλει τα τραγούδια της ηρωικής περιοχής μας, που μας φέρνουν αγαθές μνήμες της κλεφτουριάς για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, την κοινωνική δραστηριότητα και βιοπάλη των ορεσίβιων Αροανίων κατοίκων και τον πόθο των Ελλήνων για την άνθηση και πάλι του μεγάλου δένδρου της Ρωμιοσύνης. Ευχόμαστε από ψυχής το μαγευτικό του κλαρίνο και όλα τα μουσικά όργανα της πολυμελούς οικογενειακής του χορωδίας να μετατραπούν σε εκκλησιαστικούς κώδωνες και να ξυπνήσουν τις συνειδήσεις των Νεοελλήνων, οι οποίες αυτή την εποχή φαίνονται να ευρίσκονται εν υπνώσει.
Εύγε πανοικεί αδελφέ Γεώργιε Δαλιάνη.
4) Έχουμε έναν ακόμη λαμπρό τιμώμενο έναν σπουδαίο Καμενιανίτη, τον πρώτο διατελέσαντα πρόεδρο και από τούδε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ. Ιωάννη Κ. Καλογερόπουλο.
Ο εξαίρετος και με πολλά χαρίσματα συγχωριανός μας Ιωάννης Κ. Καλογερόπουλος, διακόνησε στο Σύλλογό μας, ως πρώτος πρόεδρος κατά την ίδρυση του Συνδέσμου μας το 1973- 1974 επίσημα και σε πολύ δύσκολες εποχές, γιατί υπάλληλος ων κατά την εποχή εκείνη της δικτατορίας κινδύνευες μ ένα στραβοπάτημα να βρεθείς στο δρόμο.
Οι διεργασίες βέβαια για την ίδρυση του Συλλόγου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το 1961, αλλά για διάφορους λόγους δεν περπάτησαν. Παρ όλα αυτά τα χωριά μας απέκτησαν Σύλλογο πολύ νωρίτερα από άλλα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας μας.
Επανερχόμενος στον τιμώμενο θέλω ακόμη να τονίσω πως, ο Ιωάννης Καλογερόπουλος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε ιδιαίτερη έμφαση στα γράμματα και για το λόγο αυτό, παρά τις δύσκολες συνθήκες απέκτησε ιδιαίτερη μόρφωση. Ο ίδιος διακρίνεται για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του, την ευθυκρισία, την συλλογικότητα, την τιμιότητα, την πατριωσύνη και γενικότερα όλα εκείνα τα στοιχεία που προάγουν τον πολιτισμό και τις αξίες του τόπου μας.
Προσωπικά, είχα το προνόμιο θάλεγα να συνεργαστώ μαζί του, γύρω στο 1981 που επαναδραστηριοποιήσαμε τον Σύλλογο ο οποίος είχε ατονήσει τότε για κάποιο διάστημα, για τους γνωστούς στους περισσότερους λόγους. Στο διάστημα αυτό είχαμε μια υπέροχη, παραγωγική και λαμπρή συνεργασία και προσφορά στα κοινά των χωριών μας.
Η αλήθεια είναι αγαπητοί μου ότι, όταν κάνεις κάτι στον καιρό σου αυτό θα μένει για όλους τους καιρούς και θα αναγνωριστεί. Κι εμείς αγαπητέ μας συγχωριανέ Γιάννη Καλογερόπουλε αναγνωρίζουμε και τιμούμε την προσφορά και τη δράση σου στον Σύνδεσμό μας, για την οποία σ ευχαριστούμε και σε τιμούμε σήμερα. Να είσαι πάντα τετιμημένος. 
Στη συνέχεια επακολούθησε η κοπή της πίτας του Συλλόγου, το φλουρί της οποίας κέρδισε η Βασιλική Σταθοπούλου. 

ΣΗΜ: Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, μέλη και φίλους του και εύχεται υγεία και μακροημέρευση σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Εύχεται επίσης ταχεία ανάρρωση στον ασθενήσαντα λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου και τιμηθέντα κ. Ιωάννη Κ. Καλογερόπουλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.