Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγα μόλις 24ωρα πρι...

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη πολυμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, που διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και πως αν διαφανεί οποιαδήποτε λύση, θα μεταβούν στη Γενεύη, στη Διάσκεψη για το Κυπριακό.
Όπως είπαν, θα επανεκτιμήσουν τα δεδομένα την παραμονή της πολυμερούς, σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο χώρες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι πιθανή λύση στο Κυπριακό θα έχει θετική επίδραση στον κυπριακό λαό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Στην επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται:
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και για τη σημασία που έχει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να παραμείνουν σταθερά σε επαφή εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.