HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οριστικό «όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Οριστικό «όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυ...

Οριστικό «όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου
Υπέρ της απόφασης να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γειτονική χώρα είχαν ταχθεί επιφανείς επιφανείς εκπρόσωποι του ελληνικού νομικού κόσμου. 
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν φθάσει στη χώρα μας (Αλεξανδρούπολη) με στρατιωτικό ελικόπτερο το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 4 Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπερ της έκδοσης.         
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου «η πιθανότητα   ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».
Οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου είναι  αμετάκλητες και δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο. 
Πάντως, η απόφαση των δυο συνδέσεων  ήταν ομόφωνη ενώ στην τρίτη ένας δικαστής μειοψήφισε έχοντας την άποψη ότι πρέπει να εκδοθούν.
Ο Άρειος Πάγος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ, όμως θα κρατηθούν ακόμη στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου για περίπου τρεις μήνες,  καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά μέτρα ενόψει της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.