HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημήρης Κατσικόπουλος: "Πρώτη φορά Αριστερά" δύο χρόνια μετά

γράφει ο Δημήρης Κατσικόπουλος Πριν ένα χρόνο ακριβώς έγραφα σε άρθρο "επετειακό" για την "Πρώτη φορά Αριστερά" κα...

γράφει ο Δημήρης Κατσικόπουλος
Πριν ένα χρόνο ακριβώς έγραφα σε άρθρο "επετειακό" για την "Πρώτη φορά Αριστερά" και τα πεπραγμένα της κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Σήμερα που ολοκληρώνονται δυο χρόνια καλό είναι να θυμηθούμε όχι τι έκαναν, αλλά τι υπόσχονταν στον Ελληνικό λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Κυρίως αυτά που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στις εκθέσεις της Θεσσαλονίκης το 2014 και το 2015.
Έχουμε λοιπόν τις εξής αναλήθειες (κοινώς ψέματα) αλλά και τις αυταπάτες του.
ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
- Κοινωνικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης (μετρά για την ανθρωπιστική κρίση, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12000 euro, ενίσχυση απασχόλησης.
μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος, περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, επαναχάραξη του χάρτη λειτουργίας των ΜΜΕ, δωρεάν ρεύμα, επιδότηση διατροφής και άλλα εύηχα εις τα ώτα του ακροατηρίου)
- "Απειλούμε την ΕΕ με έξοδο από το Euro" (μετά το δημοψήφισμα φιάσκο, ο κος Τσίπρας είπε ¨"Η απόφαση της εξόδου από το euro θα ήταν μια ανείπωτη καταστροφή. Δεν ζήτησα το "όχι" για να μην κάνω συμφωνία, ούτε για να βγάλω τη χωρά από το EURO".)
 "Θα στραφούμε σε Κίνα, Ρωσία, Ιράν".
- "Την επομένη των εκλογών σκίζουμε τα μνημόνια" (ομολογουμένως το πλέον δημοφιλές)
- Δημοψήφισμα, το ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης.
- Κούρεμα στα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής Τράπεζας.
- Δεν χρειαζόμαστε την δόση του παλιού μνημονίου.
- "Θα απομονώσουμε τη Γερμανία" ( Ευρωσυμμαχία του νότου).
- Εκδίωξη συμβούλων και μετακλητών από το δημόσιο (εννοείται για τους "άλλους", αφού οργιάζουν με τις προσλήψεις ημετέρων, επανέφεραν με νόμο επίορκους υπάλληλους κλπ)
- "Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
Με κυρίαρχο σύνθημα "Ξεμπερδεύουμε με το παλιό",  "Κερδίζουμε το αύριο"  κατάφεραν να πείσουν  ένα λαό εξουθενωμένο, ένα λαό ταλαιπωρημένο, ένα λαό που αναζητούσε εναγωνίως λύσεις και έξοδο από τα μνημόνια και να αναρριχηθούν στην εξουσία.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ όσα έλεγαν και προκειμένου να παραμείνουν  στην εξουσία είναι έτοιμοι για το χειρότερο.
Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, με λόγο ακραίο και διαιρετικό, με καθεστωτικές συμπεριφορές, ηθικολογώντας οπότε χρειαστεί επικαλούμενοι το περιλάλητο "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς", ενοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ακροβατώντας και καταπατώντας το Σύνταγμα παρεκτρεπόμενοι θεσμικά (χειραγώγηση Δικαιοσύνης, ΜΜΕ), λαμβάνοντας εξουθενωτικά μέτρα έναντι πάντων αδιακρίτως.
Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι κορυφαίοι της Ευρώπης δηλώνουν το θαυμασμό τους για τον Πρωθυπουργό, επειδή "πέρασε" 7500 χιλ σελίδες με μέτρα, χωρίς απεργίες και κινητοποιήσεις, μιλούν για το "απολωλός πρόβατο που επέστρεψε στη θαλπωρή της Ευρωπαϊκής οικογένειας", για το ότι ψηφίζει περισσότερα απ όσα κατήγγελλε.
Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Ο λαός όσον αφορά το κυβερνών κόμμα έχει αποφασίσει. Τι περιμένει; Την αξιόπιστη πρόταση. Υπάρχει;
Πιστεύω πως ναι. Κι αν δεν υπάρχει πρέπει να βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.