HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά έκοψε την πίτα του

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση χθες στον Πειραιά παρουσία Καλαβρυτινών και Πειραιωτ...

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση χθες στον Πειραιά παρουσία Καλαβρυτινών και Πειραιωτών. Προηγήθηκε Τρισάγιο μπροστά στο ανδριάντα Παλαιών Πατρών Γερμανο, στην μνήμη του εθνεγέρτη και στην μνήμη των ιδρυτών - δωρητών του Γιαννακοπουλείου ιδρύματος, Δημητρίου και Μαρίας.
Λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου. κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και προσφορά του συλλόγου και στο σχεδιασμό δράσεων για το μέλλον.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κατασκευή των δύο ανδριάντων του Π.Π.Γερμανού σε Πειραιά και Αγία Λαύρα, την φιλοτέχνηση του πιστού αντιγράφου του Λαβάρου του έθνους -που με αυτό ανοίγουν οι παρελάσεις στον Πειραιά, την ανάδειξη των αρχείων της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας που όπως τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, φανερώνει στους κώδικες οτι τελέσθηκαν δυο δοξολογίες για την έναρξη της επανάστασης  (στις 17/3/21 στην πόλη των Καλαβρύτων και 22/3/21 στην Ιερά Μονή).
Στην ομιλία του επίσης τόνισε οτι με την συνδρομή του "Καλάβρυτα-news" και της "Φωνής των Καλαβρύτων" επαναφέρθηκε η ονομασία της οδού Π.Π.Γερμανού κι καθιέρωσε την 30η Μαρτίου εκάστου έτους να τελείτε μνημόσηνο υπέρ του εθνεγέρτη στο στην Αγία Λαύρα. 
Επισήμανε επίσης την ενθρόνιση του Αγίων Γερασίμου και Σοφιανού στην Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του Λυρείου Ιδρύματος και την δωρεά εικόνας του μάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄στην Ι.Μ.Αγίας Λαύρας και την δωρεά ιερών σκευών και της εικόνας της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκε στο Άγιο όρος, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Άρμπουνα Καλαβρύτων. 
Για τον προγραμματισμό δράσεων και έργων του Συλλόγου, ο κ. Χρονόπουλος αναφέρθηκε στην δημιουργία δύο νέων ανδριάντων του Π.Π.Γερμανού σε Κλειτορία και στην Ι.Μ. Πορτικαλεούσας Άργους, όπου εκεί εκάρει μοναχός ο εθνεγέρτης.
Το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, π. Νικόλαος Πέττας, ο οποίος αναφέρθηκε στο φιλολογικό και θεολογικό περιεχόμενου του Μμνημοσύνου.
Να σημειώσουμε οτι στις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε πανηγυρική εκδήλωση, θα τιμήσει τον Σύλλογο για την προσφορά του στην πίστη, την πατρίδα, τον Πειραιά και τα Καλάβρυτα.



  



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.