Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή Μαρλαφέκα σε Τσακαλώτο για μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αιγιάλειας

Tο Επιμελητήριο Αχαΐας και ο πρόεδρος του Πλάτων Μαρλαφέκας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημ...

Tο Επιμελητήριο Αχαΐας και ο πρόεδρος του Πλάτων Μαρλαφέκας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου και στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με την οποία και ζητά να ληφθούν στην περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ο κλάδος που υπέστη δυσμενείς επιπτώσεις από την έντονη κακακαιρία και χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα σας γνωρίζουμε πως η περιοχή του Δήμου Αιγιάλειας, με την  6179/41 απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετός) που εκδηλώθηκαν κατά την 7/1/12017 και για 15 ημέρες έως και την 23/1/2017.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που υπέστη η περιοχή της Αιγιάλειας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν.
Η περιοχή αυτή, όπως γνωρίζετε, οφείλει σε μεγάλο ποσοστό το εισόδημά της στις καλλιέργειες, καθώς θεωρείται αγροτική και είναι ο τομέας που επλήγη σε μεγάλο βαθμό, όπως και σε πλήθος άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν ραγδαία μείωση των εργασιών τους, εκτός του ότι σε πολλές περιπτώσεις υπέστησαν και σημαντικές ζημιές σε εμπορεύματα και προϊόντα.
Κατόπιν αυτού, αιτούμαστε να τεθεί η περιοχή υπό την προστασία σας και να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ο κλάδος που υπέστη τις δυσμενείς επιπτώσεις.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως κάθε δέκα χρόνια περίπου η Αιγιάλεια υφίσταται μια μεγάλη καταστροφή όπως έγινε το 1995 με τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό των 6,5 ρίχτερ, στην συνέχεια με τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 που υποχρέωσαν την οικονομία της περιοχής σε μεγάλη καθυστέρηση και τώρα με την μετεωρολογική «βόμβα» από την οποία επλήγη και η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές  στο σύνολο της οικονομίας της περιοχής
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε με την παρούσα, να ληφθεί μέριμνα για λήψη μέτρων ανακούφισης και προτείνουμε τα ακόλουθα για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή της Αιγιάλειας.
Ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σε 100 δόσεις.
Μείωση των φορολογικών συντελεστών για το οικονομικό έτος 2017 και άρση της υποχρέωσης της προκαταβολής
Άρση πιθανόν κατασχέσεων σε λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειδική μέριμνα να ληφθεί στο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσετε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των δανειακών υποχρεώσεων, ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμπεριληφθούν, το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις από την περιοχή της Αιγιάλειας και βεβαίως να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση και είναι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (όπως και οι πυρόπληκτοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.