HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Ζάππειο, σπάνια έκθεση με αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις θηριωδίες των Ναζί

Μια πολύ σπάνια και αποκαλυπτική έκθεση φωτογραφίας ξεκινά στις 27 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο στο Ζάππειο Μέγαρο. Η έκθεση αποτελεί ...

Μια πολύ σπάνια και αποκαλυπτική έκθεση φωτογραφίας ξεκινά στις 27 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο στο Ζάππειο Μέγαρο. Η έκθεση αποτελεί μέρος σειράς ανάλογων θεματικών εκθέσεων για τα ολοκαυτώματα, όπως για το Καλαβρυτινό Ολοκαυτωμα που διοργανώθηκε την περσινή χρονιά παρόντος του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά (δείτε εδώ).
Θα μείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου και έχει ως στόχο να δείξει την ιστορία του τόπου μας και να αποκαλύψει τις κτηνωδίες που έκαναν οι Ναζί στους προγόνους μας.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται προς τιμήν της διεθνής ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ανακηρυχθεί επίσημα η 27 Ιανουρίου.
Τιμώμενη χώρα είναι η Πολωνία και εμπνευστής του μεγάλου αυτού έργου ο επιχειρηματίας Γιώργος Καραμάνος.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνεντευξή του έφτασε μέχρι και την Στάζι (Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας) για να συγκεντρώσει αυτό το σπάνιο και αποκρουστικό υλικό που οι Γερμανοί θα ήθελαν να ξεχάσουν.
«Ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του πάυει να έχει μέλλον. Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια τριών ετών και οι φωτογραφίες είναι ότι προλάβαμε και κατεβάσαμε από το αρχείο της Στάζι. Πρέπει να καταλάβουμε πως κάποια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν», είπε χαρακτηριστικά.
Πολλοί καταξιωμένοι Έλληνες θα παρευρεθούν την Παρασκευή ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.