HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής με την ονομασία «Ατύχημα αεροσκάφους εντός αερολιμένα»

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας, με την ονομασία «Ατύχημα αεροσκάφους εντός αερολιμένα», πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, στο Δι...

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας, με την ονομασία «Ατύχημα αεροσκάφους εντός αερολιμένα», πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η οποία διενεργήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Σε αεροσκάφος Airbus A320, εκτελέστηκε δυναμική επέμβαση κατάσβεσης πυρκαγιάς αλλά και διάσωσης επιβαινόντων σύμφωνα με το σχέδιο επέμβασης της Υπηρεσίας αλλά και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και μορφολογικές επικρατούσες συνθήκες. Υπήρξε ευρεία συμμετοχή δυνάμεων από την Π.Υ. Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και από οχήματα της Δ.Π.Υ. Ανατολικής Αττικής και της Δ.Π.Υ. Αθηνών.
Στην άσκηση ετοιμότητας εκτός των υπηρεσιών της εταιρείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και οι κάτωθι υπηρεσίες:
· Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας/Κρατική Αεροπορική Αρχή
· Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας/ Πύργος Ελέγχου Αερολιμένα
· Πυροσβεστικό Σώμα (Δ.Π.Υ. Ανατολικής Αττικής και Δ.Π.Υ. Αθηνών).
· Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα
· Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
· Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθήνας
· Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων 
· Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας
· Aegean Airlines & Olympic Air
· Φορέας Επίγειας Εξυπηρέτησης (Goldair Handling)
· Sofitel.
Την άσκηση παρακολούθησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλειάδης και ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης. Ακόμη παρευρέθησαν αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία Στρατού, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία) καθώς και άλλοι επίσημοι.
Την άσκηση παρακολούθησαν το σύνολο των εκπαιδευομένων από τα Σχολεία Πυρασφάλειας Αεροδρομίων που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, στα πλαίσια της Σχολής Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.