Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Επιστολή διαμαρτυρίας πολύτεκνης μητέρας 8 παιδιών

Από την κα, Μαρία Σπηλιοπούλου Φωτοπούλου, Καθηγήτρια και μητέρα 8 ανήλικων τέκνων, κάτοικος Πάου Καλαβρύτων, λάβαμε την παρακάτω επιστ...

Από την κα, Μαρία Σπηλιοπούλου Φωτοπούλου, Καθηγήτρια και μητέρα 8 ανήλικων τέκνων, κάτοικος Πάου Καλαβρύτων, λάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, σχετικά με την ανύπαρκτη, όπως τονίζει, μέριμνα για την μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. 
Η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ‘‘ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ‘‘Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πάντως δεν φαίνεται να ‘‘υπάρχει και φιλότιμο‘‘!!
Εδώ και τρία χρόνια ταλαιπωρούμαστε απίστευτα γιατί κάναμε το λάθος να ζούμε , ‘‘επί Κατσιφάρα‘‘, σε χωριό που υπάγεται στην συγκεκριμένη Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πάο Καλαβρύτων. Πριν την εκλογή του κου Κατσιφάρα δεν αντιμετωπίσαμε την ίδια ταλαιπωρία και την ίδια ανευθυνότητα.
Συγκεκριμένα εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε παιδί το οποίο φοιτά στο Νηπιαγωγείο Δάφνης Καλαβρύτων η οποία απέχει 9 χιλιόμετρα απ την κατοικία μας. Υπεύθυνη για την μεταφορά του νηπίου μας είναι, δυστυχώς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Την πρώτη χρονιά της εγκαταστάσεως μας εδώ, το 2013, η μεταφορά του νηπίου μας γινόταν, αν και με ένα μήνα καθυστέρηση ως προς την έναρξή της , κανονικά για όλο το έτος.
Την επομένη σχολική χρονιά, το 2014, η Περιφέρεια μας ανακοίνωσε με στόμφο ότι το νέο μας παιδάκι δεν θα φοιτούσε στο προνήπιο εκτός αν το μεταφέραμε μόνοι μας, σ έναν τόπο που δεν υπάρχει καμία άλλη εκπαιδευτική και πολιτιστική δυνατότητα και που ερημώνει καθημερινά με γοργούς ρυθμούς! Αφού λοιπόν ο ‘‘υπεύθυνος‘‘ για το θέμα κος Κόλλαρης μας ενημέρωσε με πλήρη ανευθυνότητα ότι τα προνήπια δεν δικαιούνται μεταφοράς διότι ‘‘δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση‘‘ και μας εγκάλεσε ως γονείς διότι θέλουμε να στείλουμε με ταξί ‘‘παιδιά που δεν περπατάνε‘‘ αλλά και μας απείλησε ότι θα μας μηνύσει διότι του απαντήσαμε ότι αυτές οι βλακείες δεν μπορούν να βγαίνουν από στόμα ανθρώπου που έχει φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο, και αφού τελικώς οι ανεύθυνοι της Περιφέρειας υποχρεώθηκαν να αναγνωρίσουν ότι πέρα από ηθική τους υποχρέώση αποτελούσε και νομική υποχρέωση η μεταφορά του προνηπίου μας, μετά από παρέμβαση φυσικά του Συνηγόρου του Πολίτη και ερωτήσεις βουλευτών στον αρμόδιο Υπουργό που υπέδειξαν το αυτονόητο, απολαύσαμε το αυτονόητο αυτό προνόμιο από το Μάρτιο και μετά.
Το ίδιο παιδί, ως νήπιο πλέον, δεν είχε την ίδια τύχη για το 2015. Εκδικητικά προφανώς οι χαβαλέδες της Περιφέρειας μας έδειξαν τη δύναμη τους και δεν μας παρείχαν το αυτονόητο δικαίωμα παρά μόνο για μια εβδομάδα προ των εκλογών!! ‘‘ Να τους έχουμε τουμπαρσιμένους του παλιοχωριαταραίους‘‘ σκέφτηκε Μαυρογιαλούρεια ο κος Κατσιφάρας. Και η δικαιολογία; ότι το δρομολόγιο μας είναι καινούριο και δε μπορεί να πάρει παράταση όπως όλα τα άλλα. Ένα δρομολόγιο που τείνει να γίνει το αρχαιότερο και που, Θεού θέλοντος, έχει μπροστά του ακόμα 6 χρόνια!!
Φέτος, το σωτήριο ακαδημαικό έτος 2016, πουθενά ταξί. Ακόμα και η απόφαση του κου Κόλαρη να βάλει τα παιδιά, ‘‘εκείνα που δεν περπατάνε‘‘ σας θυμίζουμε, με συνοδό στο λεωφορείο που μεταφέρει του μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, έχει παραμείνει απλός σχεδιασμός. ¨Όλα τα άλλα δρομολόγια εκτελούνται και το δικό μας όχι. Θεωρείται ακόμα καινούριο για τους φωστήρες αυτούς που αντί να θεσμοθετήσουν, από ηθική υποχρέωση, και να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος της μετααφοράς για μια πολύτεκνη οικογένεια με 8 παιδιά, σ έναν τόπο που ερημώνει, εκδικητικά φερόμενοι αρνούνται να παράσχουν και τα αυτονόητα και να είναι συνεπείς στις νομικές τους υποχρεώσεις. Άχρηστοι που όταν καθημερινά σχεδόν τους ρωτούμε για την πορεία του θέματος μας παραπέμπει ο ένας στον άλλον και μας κοροιδεύουν. Ο δε κος Κατσιφάρας, με τον οποίο ζητήσαμε να μιλήσουμε, μας τηλεφώνησε μόνο μία φόρα για (το σχολικό έτος 2014¬2015) για να μας πει ότι μας έκανε χαρη που υπήκουσε στις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη και του Υποργείου και από τότε βρίσκεται αγνοούμενος σε εκδηλώσεις και κοπές πίτας.
Κάθε σοβαρός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι η μεταφορά του νηπίου μας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για μια οικογένεια με 8 παιδιά. Κοστίζει 100 με 120 ευρώ τον μήνα σε βενζίνη, έχει φθείρει απίστευτα το μοναδικό μας όχημα, καταναλώνει απίστευτο χρόνο από τον υπερπολύτιμο χρόνο μιας 10μελούς οικογένειας και αποκλείει συχνά το παιδί από την εκπαιδευτική διαδικασία, την τόσο πολύτιμη, όταν οι πάμπολες υποχρεώσεις μας δεν μας επιτρέπουν να το μεταφέρουμε.
Βέβαιοι ότι τίποτα απολύτως δεν θα αλλάξει κι ότι οι ‘‘κύριοι‘‘ της Περιφέρειας θα σκληρύνουν τη στάση τους ελπίζουμε απλώς ότι κάποτε θα βρεθεί ένα Μαυρογιαλούρος που έστω αργά θα βρει λίγο έστω φιλότιμο… Τι ειρωνία!! Καυχόμεθα οτι η λέξη αυτή υπάρχει μόνο στη γλώσσα μας!!
Μαρία Σπηλιοπούλου Φωτοπούλου
Καθηγήτρια ¬ Πτυχιούχος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Μητέρα 8 ανήλικων τέκνων
Κάτοικος Πάου Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.