Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλαγή λειτουργίας του ΟΣΔΕ ζητά ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και άλλοι 21 Συνεταιρισμοί

Επανεξέταση του πλαισίου και του τρόπου λειτουργίας του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και άρση της υποχρεωτικότητας σύναψης σύμβ...

Επανεξέταση του πλαισίου και του τρόπου λειτουργίας του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και άρση της υποχρεωτικότητας σύναψης σύμβασης πυλών με ένα και μοναδικό φορέα, ζητούν με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προς την Βουλή και προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, 22 εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων από όλες της περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων. 
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή «τα τρία χρόνια υλοποίησης του νέου μοντέλου διαπιστώνουμε ότι κάποιες υποχρεώσεις που είχαν περιγραφεί στην πρόσκληση αποδεικνύονται ανεφάρμοστες στην πράξη και κάποιες άλλες δημιουργούν στρεβλώσεις κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να νοθεύεται κατάφωρα ο ανταγωνισμός, δημιουργώντας παράλληλα αδικαιολόγητο πλουτισμό στου Φορέα Συντονισμού, δηλαδή της εταιρείας «Gaia Επιχειρείν», σε βάρος των πυλών και των αγροτών πελατών τους ή μελών τους, αφού κύριος σκοπός του Φορέα Συντονισμού είναι πλέον η άντληση κεφαλαίων όπως εξάλλου ομολογεί στην από 201202916 εξώδικη δήλωσή του προς συνεταιρισμούς – μέλη μας και όχι η εξυπηρέτηση των αγροτών, όπως έχει υποχρέωση από τη σύμβαση ανάθεσης». 
Επίσης, τονίζεται ότι «δικαιολογημένα γεννώνται ερωτηματικά και αιωρούνται φήμες για ερείσματα που ενδεχομένως διαθέτει ο συγκεκριμένος φορέας, με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Καταλήγοντας οι Συνεταιρισμοί επισημαίνουν ότι «θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος παροχής υπηρεσιών στον αγροτικό κόσμο, καθώς και ο τρόπος διασφάλισης του αγροτικού κόσμου και των φορέων που τον εκπροσωπούν, από κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα που στην κυριολεξία επιδιώκουν την απομύζηση του κόπου και του ιδρώτα του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να αρθεί η υποχρεωτικότητα σύναψης σύμβασης των πυλών με ένα και μοναδικό φορέα συντονισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.