Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σήμερα 12 Ιανουαρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 2 Ιανουάριος γιορτάζουν: ΜΕΡΤΙΟΣ Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα ΤΑΤΙΑΝΗ Τα...

Σήμερα 2 Ιανουάριος γιορτάζουν:
ΜΕΡΤΙΟΣ Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα
ΤΑΤΙΑΝΗ Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια

Συναξαριστής 12 Ιανουαρίου
Μαρτύρων Τατιανής (†226), Ευθασίας, Μερτίου (†305), Πέτρου, Αθανασίου, του ομολογητού. Οσίων Ηλιού του θαυματουργού, του εν τω «Παραδείσω» και Αλεξάνδρου.
Τατιανή μάρτυς
Γεννήθηκε επί αυτοκρατορίας Αλεξάνδρου Σεβήρου από επιφανείς γονείς και κατείχε το αξίωμα της διακόνισσας. Όταν ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε την πλούσια φιλανθρωπική δράση της Τατιανής διέταξε να τη συλλάβουν και την ανάγκασε να τον συνοδεύσει σε ειδωλολατρικό ναό όπου η αγία με την προσευχή της γκρέμισε τα είδωλα. Επειδή η Τατιανή δεν πείστηκε ν’ απαρνηθεί την χριστιανική της πίστη, υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια απ’ τα οποία εξήλθε σώα και αβλαβής. Τελικά αποκεφαλίστηκε και έλαβε το αμαράντινο στεφάνι του μαρτυρίου. 
Ευθασίας
Ήταν στρατιωτικός στους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Για την χριστιανική του πίστη καταγγέλθηκε στον αυτοκράτορα, ο οποίος διέταξε να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του. Ο άγιος παρουσιάσθηκε μπροστά του με την αρμόζουσα σεμνότητα, αλλά με ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Ο αυτοκράτορας προέβη τότε σε μία ταπεινωτική πράξη. Διέταξε να του αφαιρέσουν τη στρατιωτική ζώνη. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε φριχτά βασανιστήρια και οχτώ ημέρες αργότερα παρέδωσε την αγία ψυχή του, ευχαριστώντας τον Θεό που τον αξίωσε με την ύψιστη τιμή να γίνει μάρτυράς Του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.