Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έργα ύψους 1,2 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και τις τεχνικές υπ...

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας είχε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγέλης Γιαννακούρας.
Θέμα της συνάντησης διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γορτυνίας αλλά η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη της Λίμνης του Λάδωνα, που αποτελεί έναν τουριστικό πόλο έλξης για την Αρκαδία .
Με τα έργα που θα γίνουν στη Λίμνη Λάδωνα, ύψους 1.250.000 ευρώ που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, η περιοχή θα αξιοποιηθεί και θα αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό.
Κάτι που είναι και βασικός στόχος τόσο της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου όσο και της δημοτικής αρχής Γορτυνίας, αφού η λίμνη Λάδωνα αποτελεί στολίδι και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία.
Τα έργα έχουν σκοπό να βελτιώσουν την πρόσβαση προς τη λίμνη αλλά θα δημιουργηθούν και διάφορες υποδομές, όπως ποδηλατόδρομοι για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.
Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακούρας, σύντομα, μέσα στην Άνοιξη, θα υπάρξει δημοπράτηση των έργων, αφού και τα χρήματα υπάρχουν και οι μελέτες είναι έτοιμες και η πολιτική βούληση είναι δεδομένη για την τουριστική ανάδειξη της Λίμνης Λάδωνα.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας συνέχισε επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται και άλλα οδικά έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας,
Κάτι που είναι και βασικός στόχος τόσο της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου όσο και της δημοτικής αρχής Γορτυνίας, αφού η λίμνη Λάδωνα αποτελεί στολίδι και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία μας.
Τα έργα έχουν σκοπό να βελτιώσουν την πρόσβαση προς τη λίμνη αλλά θα δημιουργηθούν και διάφορες υποδομές, όπως ποδηλατόδρομοι για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς και κιόσκια ενώ θα αξιοποιηθούν κατάλληλα και μονοπάτια γύρω από τη λίμνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.