HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσίπρας: Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα προβλήματα της χώρας τους

Ηχηρά μηνύματα προς τους δανειστές έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή κατά τη διάρκεια γιορτής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με φόντο...

Ηχηρά μηνύματα προς τους δανειστές έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή κατά τη διάρκεια γιορτής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με φόντο το ρευστό τοπίο στη διαπραγμάτευση και τα πυρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα οποία ανταπέδωσε με έμμεσο τρόπο.
«Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα σχόλια του πρωθυπουργού δεν αφορούσαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αλληγορική ευχή του πρωθυπουργού: «Εμείς, βέβαια, μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά».
Σημείωσε δε αιχμηρά πως «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου», σχόλιο που μπορεί να ερμηνευτεί ως απάντηση στα πυρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του.
Έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός και στο πολυσυζητημένο ζήτημα της επικείμενης συμφωνίας για τα πρωτογενή πλεονάσματα και με αφορμή τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα
«Εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους. Και παρά τις δυσκολίες μας, κρατάμε μια στάση και μια θέση αξιοπρέπειας. Κι αυτό, ξέρετε, είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που χει κατακτήσει ο ελληνικός λαός, δεν θα το καταφέρουν», είπε.
Είχε προηγηθεί δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορεί να δείξει κατανόηση για τις δηλώσεις Τσίπρα πως γερμανική κυβέρνηση θέλει να βλάψει τους έλληνες συνταξιούχους λόγω των ενστάσεών του για τη μονομερή εξαγγελία του για εφάπαξ βοήθημα.
Τόνισε πως η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ χειρότερη εάν δεν είχε λάβει βοήθεια δισεκατομμυρίων από τους εταίρους της.
Στην επισήμανση ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «πάγωσε» επειδή η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα, ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι ζητήθηκε από την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις χώρας και η απάντηση ήταν αρνητική.
«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.